Bonitetna izvrsnost

Hifa-Oil, Euro-Metali i Euro-Roal među 2,5% kompanija u BiH koje su platinasto izvrsne

25.12.2023. 12:33 / Izvor: Akta.ba
Izvrsnost

16,7% kompanija u BiH ove se godine može pohvaliti da spadaju u sam vrh od 37.669 kompanija koje su predale završni izvještaj za 2022. godinu

Samo 16,7% kompanija u Bosni i Hercegovini ove se godine može pohvaliti da spadaju u sam vrh - od 37.669 kompanija koje su predale završni izvještaj za 2022. godinu nadležnim agencijama, samo 6.303 su bonitetno izvrsne, prema analizi Dun & Bradstreet-a iz augusta 2023. godine.

Najveću vrijednost bonitetne izvrsnosti - Platinum excellence - imaju kompanije koje su tri godine zaredom pokazale zlatnu izvrsnost - ove godine takvih kompanija ima manje od 1000, odnosno svega 2,5% kompanija u BiH su platinasto izvrsne.

HIFA-OIL, EURO-METALI I EURO-ROAL

HIFA-OIL je definitivno među kompanijama koje su primjer u domaćoj privredi, a koja je već 3 godina zaredom platinasta, što potvrđuje da su i u neizvjesnim vremenima zadržali kvalitet svog poslovanja. HIFA-OIL nije samo vodeći distributer nafte i naftnih derivata u regiji, već i kompanija koja uspješno posluje na međunarodnim tržištima. Kao dio grupacije od 19 kompanija koja posluje na 11 tržišta mogu se pohvaliti impresivnim iskustvom  i ostvarenjima, jer su prošle godine ostvarili prihod od preko 1,2 milijardi KM.

“HIFA-OIL grupacija sa svojim članicama slijedi davno definisanu viziju da postane ključni lider na tržištima i u svim segmentima u kojima članice grupacije posluju, i prvenstveno tu mislim na ozbiljan, odgovoran, sistemski pripremljen i unaprijed definisan tok svih planiranih aktivnosti, u kojima ključnu ulogu imaju naši uposlenici i ulaganje u razvoj njihovih kompetencija da bi se odgovorilo svakom cilju i zadatku. Potvrda da smo na pravom putu je i status platinum kompanije koji smo održali, ali koji su dobile i naše članice EURO-METALI i EURO-ROAL. Vjerujem da izazovi koji nam slijede i promjene, u pravcu prije svega energetske tranzicije i održivog razvoja i naravno stanja i statusa tržišta na kojima svi djelujemo, će dati i nove odgovore da li su komparativne prednosti koje posjedujemo kao grupacija bile kao i dosad uspješne”, rekao je Venan Hadžiselimović, generalni direktor HIFA-OIL-a.

Dobitnici platinastog certifikata su još i EURO-METALI d.o.o. i EURO-ROAL d.o.o. Doboj Jug. Ove kompanije koje su dio HIFA-OIL grupacije su svaka u svom segmentu poslovanja lider na domaćem tržištu i najbolji promoter privrede Bosne i Hercegovine na stranom tržištu.

„Certifikat platinaste bonitetne izvrsnosti, kao najviši mogući nivo boniteta koji posjeduje samo određeni, izuzetno mali broj kompanija u BiH, je potvrda dugogodišnjeg predanog rada cjelokupnog tima EURO-METALA na čelu sa menadžmentom. Ovo priznanje nama, a i našim partnerima govori da se ponašamo jako odgovorno i disciplinovano u vođenju naših poslovnih procesa. Obzirom da certifikat izdaje renomirana međunarodna agencija na bazi transparentne analize svih bitnih finansijskih parametara kompanije, on ima posebnu važnost i značaj prilikom naše komunikacije na međunarodnom nivou, te predstavlja vrlo bitan detalj koji s ponosom prezentujemo našim međunarodnim partnerima, kupcima i dobavljačima, jer i njima daje dodatnu sigurnost da sa druge strane imaju pouzdanog i provjerenog partnera. To nam je posebno važno, jer smo kao kompanija već dvije godine prisutni i na regionalnom tržištu, u Hrvatskoj i Crnoj Gori“, poručio je Jasmin Subašić, direktor kompanije EURO-METALI.

“Biti u društvu kompanija i samom vrhu najveće bonitetne izvrsnosti Platinum certifikata za nas predstavlja veliki uspjeh i satisfakciju, ali ujedno i  veliku odgovornost prema svim našim uposlenim i  poslovnim partnerima. Put koji smo prešli od samoga početka i najmanje bonitetne izvrsnosti pa do najvećeg rejtinga pokazuje da smo u proteklih dvanaest godina od kako poslujemo radili odgovorno, disciplinovano te donosili ispravne i zrele odluke. Pred nama je sada još veća odgovornost i izazovi, kao nosioca Platinum certifikata kojeg želimo zadržati i u budućnosti. Naš cilj je izgraditi kompaniju koja će poslovati uspješno i poslije nas i naših generacija, želimo da izgradimo kompaniju u kojoj će naredne generacije moći nastaviti putem koji smo im „utabali„ i obezbijedili, jer smatramo da je to jedini ispravan put i dugoročna priča. Za naše uposlene i mene lično ovo je najveća satisfakcija za koju vrijedi raditi i boriti se!“, izjavio je Admir Djedović, direktor kompanije EURO-ROAL.

Recite globalnom tržištu da uspješno poslujete

Visoka bonitetna ocjena olakšava poslovanje svakoj kompaniji, jer poručuje poslovnoj javnosti na domaćem i ino tržištu da kompanija koja je posjeduje ispunjava najviše standarde poslovne etike. Certifikat predstavlja ogledalo kompanije i služi kao respektabilan pasoš za širenje poslovanja na međunarodnom tržištu a certifikovane kompanije uživaju visok ugled među poslovnim partnerima, što je posebno važno u vremenu opšte ekonomske neizvjesnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti