Brojne aktivnosti

Isak: Naredna godina će biti godina borbe protiv visoke korupcije

27.12.2023. 13:28 / Izvor: Akta.ba
isak

Uvjeren da će naredna godina biti bolja od 2023. godine.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak čestitao je građanima Bosne i Hercegovine predstojeće novogodišnje praznike uz poruku kako je uvjeren da će naredna godina biti bolja od 2023. godine.

"U toku 2023. godine imenovan je novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, a čime su stvoreni uslovi da se napokon krene u obračun s korumpiranim sistemom koji je najveću štetu nanosi građanima naše zemlje.

U ovoj godini uspjeli smo pokrenuti brojne aktivnosti u oblasti borbe protiv kriminala, a Federalna uprava policije u sastavu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova uspješno je realizovala brojne akcije u kojima su počinitelji krivičnih djela izvedeni pred lice pravde.

Zvanično mogu najaviti kako će 2024. godina biti godina borbe protiv korupcije, a posebno borbe protiv visoke korupcije. Uvjeren sam kako ćemo uspjeti obračunati se sa svim pojedincima, bez obzira na funkcije koje obnašaju ili koje su obnašali i društveni status koji imaju, a koji su na bilo koji način učestvovali u koruptivnim radnjama. Građane naše zemlje pozivam da bez straha prijavljuju korupciju koja razara bosanskohercegovački sistem i koja tjera mlade ljude iz Bosne i Hercegovine.

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam novogodišnje praznike s porukom da samo zajedničkim radom možemo od Bosne i Hercegovine napraviti sigurnu, ekonomski prosperitetnu i pravnu državu", navodi se u čestitci Isaka, saopćeno je iz FMUP-a. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti