ISKOPALI MU "NEŠTO"

Spremna optužnica protiv Konakovića?

28.12.2023. 13:26 / Izvor: Raport.ba
konaković

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo spremna je optužnica protiv lidera NiP-a i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

Prema pouzdanim, ali još uvijek nezvaničnim informacijama do kojih je došao Raport, u Tužilaštvu Kantona Sarajevo spremna je optužnica protiv lidera NiP-a i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

On je to faktički najavio odnosno potvrdio u dva televizijska gostovanja, nedavno na TVSA te sinoć na BHRT. Konaković je kazao kako postoji ogroman pritisak da “mu se nađe nešto” te da mu se konstantno prijeti iz Tužilaštva KS.

"Nama koji smo glasno govorili o tom korumpiranom sistemu oni se sad svete. Ja ovih dana imam prijetnje od Sabine Sarajlije (glavne tužiteljice KTKS, op.a.) i njenih saradnika da će mi nešto iskopati vezano za neke moje ranije odluke", rekao je Konaković sinoć na BHRT.

Konaković je već dugo meta ovog tužilaštva koje godinama pokušava sastaviti bilo kakav kriminalni mozaik oko lidera NiP-a.

Sad Tužilaštvo želi staviti na teret Konakoviću raspodjelu interventnih sredstava iz vremena kada je bio predsjedavajući Skupštine KS. Prema Tužilaštvu, sporno je što je Konaković sredstava davao Islamskoj zajednici BiH, tačnije za izgradnju džamija i kupovinu stana za imama Careve džamije u Sarajevu, kao i pomoć BANU-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti