Povećanje sigurnosti

Šteta: I ove godine nastavljamo intenzivnu obnovu naših saobraćajnica

04.01.2024. 08:00 / Izvor: Akta.ba

Neka od gradilišta u Kantonu Sarajevo gdje se trenutno obnavlja i gradi saobraćajna infrastruktura, jučer je obišao resorni ministar Adnan Šteta.

Neka od gradilišta u Kantonu Sarajevo gdje se trenutno obnavlja i gradi saobraćajna infrastruktura, jučer je obišao resorni ministar Adnan Šteta.

Jedno od njih je u Ložioničkoj ulici gdje je je postavljen prvi sloj asfalta na jednoj strani, a trenutno se obnavlja druga strana ulice.  

Radovi se izvode u roku, a, kako poručuje ministar, prateći njihovu dinamiku, izgledno je da će biti  završeni i prije roka.

"Na IX transverzali, najvećem projektu cestovne infrastrukture je bilo i najviše izazova, ali to je projekt koji će dati najviše benefita svim građanima. Završetak radova planiran je ove godine.", istakao je Šteta prilikom obilaska  ovog lokaliteta.

Prema stanju na terenu, radovi su počeli i u Majdanskoj ulici, koja se nalazi u izuzetno lošem stanju, a vidljivi  su rezultati rada i na uključnoj traci na zapadnom prilazu gradu.

"Svaki od njih će povećati sigurnost, smanjiti gužve i poboljšati kvalitet života. I prošle i svih ranijih godina obnovili smo veliki broj saobraćajnica, tako će biti i ove. Nema stajanja", poručio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta nakon današnjeg obilaska nekih od aktivnih gradilišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti