Objavili poziv

Općina Posušje dodjeljuje 20 hiljada KM za poticaje u poduzetništvu

12.01.2024. 10:22 / Izvor: Akta.ba
javni poziv

Općina Posušje četvrtu godinu zaredom potiče razvoj malog poduzetništva.

Općina Posušje četvrtu godinu zaredom potiče razvoj malog poduzetništva. Koliko su stanovnici ove općine zainteresovani za poduzetništvo, govori činjenica da je iz godine u godinu, sve veći interes za sredstva iz ovog poziva. 

Pozivom su obuhvaćene tri kategorije poticajnih mjera: sufinansiranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika - početnika u poduzetništvu (start upova), podrška očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost i podrška ženama poduzetnicama. 

Ukupna raspoloživa finansijska sredstva za ovaj Javni poziv iznose 20.000,00 KM 

Za prvu kategoriju podrška se odnosi na subvencioniranje troškova ovjere dokumentacije, taksi za upis u registre i drugih troškova nastalih prilikom osnivanja i registracije djelatnosti na temelju dostavljenih dokaza troškova.

Za ostale dvije kategorije se odnosi na subvencioniranje nabavke repromaterijala, materijala i opreme potrebne za obavljanje registrirane djelatnosti.

Iznosi podrške se kreću od 500 do 1100 KM.

"Podnositelji kojima su u prethodne tri godine dodijeljena sredstva na temelju Javnog poziva za podnošenje prijava za poticajne mjere poduzetništvu općine Posušje nemaju pravo na ostvarivanje poticajnih mjera za 2024. godinu", naveli su u pozivu.

Poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti