VRHOVNI SUD ODLUČIO

Grad Zenica nakon presude legalni vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice

15.01.2024. 16:16 / Izvor: Fena
Ze

Zemljište i objekti Kantonalne bolnice Zenica su vlasništvo Grada, odlučio Vrhovni sud FBiH.

Presudom Vrhovnog suda Federacije BiH donesenom u pravnoj stvari tužitelja JU Kantonalna bolnica Zenica protiv Grada Zenica radi utvrđenja i uknjižbe prava vlasništva na nekretninama ( zemljište i zgrade u krugu Kantonalne bolnice Zenica) usvojena je revizija Grada Zenica.

Drugostepena presuda Kantonanog suda u Zenici preinačena je i potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Zenici prema kojoj je Grad legalni vlasnik zemljišta i objekata u krugu Kantonalne bolnice.

Grad Zenica svim svojim aktivnostima nastoji unaprijediti nivo zdravstvene zaštite građana Zenice i u tom kontekstu je uzeo učešće i u projektima unapređenja infrastrukture u krugu Kantonalne bolnice.

"Imajući u vidu ovu presudu najviše sudske instance Federacije Bosne i Hercegovine, ali i prethodnih razgovora sa predstavnicima Kantonalne bolnice Zenica, Gradska uprava Zenica poziva menadžement KBZ-a i Vladu ZDK-a da pristupimo dogovorima u vezi sa regulisanjem korištenja i upravljanja objektima i zemljištem u krugu Kantonalne bolnice.", navodi se u saopćenju.

"Također, pozivamo menadžment Kantonalne bolnice Zenica da u skladu sa presudom obustave sve aktivnosti koje se odnose na postupke korištenja imovine koja je vlasništvo Grada u krugu Kantonalne bolnice Zenica, poput davanja u zakup i na korištenje  drugim subjektima.", stoji u zaključku saopćenja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti