Vlasnici na gubitku

Naftaši traže izmjenu gradske odluke o neradnoj nedjelji

16.01.2024. 09:59 / Izvor: SRNA
naftaši

Predstavnici 15 privrednih društava registrovanih u Bijeljini, koji se bave prometom nafte zatražili izmjenu gradske odluke o neradnoj nedjelji.

Predstavnici 15 privrednih društava registrovanih u Bijeljini, koji se bave prometom nafte, zatražili su sa jučerašnjeg sastanka u Područnoj privrednoj komori izmjenu gradske odluke o neradnoj nedjelji koja im onemogućava prodaju pratećih proizvoda na benzinskim pumpama, osim točenja goriva.

Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković rekla je novinarima da je odluka o neradnoj nedjelji u Bijeljini iz 2021. godine negativno uticala na privredu i prihode privrednih društava u gradu. 

"Više puta smo isticali i pokretali inicijative za promjenu odluke o neradnoj nedjelji za trgovačke objekte u Bijeljini jer su se privrednici žalili na smanjen prometa i do 30 odsto, prema podacima za 2022. godinu, a u nekim privrednim društvima došlo je i do smanjenja broja zaposlenih", navela je Marković. 

Prema njenim riječima, današnja inicijativa naftaša odnosi se na stavljanje van snage dijela odluke o zabrani rada nedjeljom trgovinskim objektima koji se nalaze u sklopu benzinskih pumpi jer je takva odluka negativna i za bezbjednost saobraćaja. 

Marković je rekla da iz Gradske uprave Bijeljina do sada nisu imali odgovora na inicijative o pitanju neradne nedjelje koje su im upućivali. 

Vlasnik firme "Agrotehnika" Jovica Vujić kaže da odluku treba promijeniti jer su na gubitku vlasnici, ali i kupci na bezinskim pumpama koje svakako rade 24 časa i radnici su već angažovani, a kupcima bi trebalo omogućiti da uz gorivo mogu da nabave i prateće proizvode kao što su akumulatori, dijelovi i oprema za vozila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti