Za mlade do 35 godina

Općina Tomislavgrad objavila Javni poziv za subvencioniranje stjecanja prve nekretnine

18.01.2024. 12:48 / Izvor: Fena
stan

Općina Tomislavgrad objavila je Javni poziv za subvencioniranje stjecanja prve nekretnine mladih obitelji i samohranih roditelja s područja te općine.

 Općina Tomislavgrad objavila je Javni poziv za subvencioniranje stjecanja prve nekretnine mladih obitelji i samohranih roditelja s područja te općine.

Pravo na subvencioniranje stjecanja prve nekretnine imaju bračni parovi koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 35 godina, odnosno jedan od supružnika nije stariji od 35 godina, te samohrani roditelji bez obzira na dob, čija djeca u trenutku podnošenja prijave nisu starija od 18 godina.

Općina Tomislavgrad će sufinancirati stjecanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100 KM/1m2 stambene površine, s tim da ukupan iznos po korisniku ne može biti veći od 7.500,00 KM.

U slučaju da ukupan zbroj subvencija po ovom javnom pozivu prijeđe iznos koji je predviđen Proračunom Općine Tomislavgrad za 2024. godinu, iznos subvencije će se razmjerno umanjiti svim korisnicima, sukladno raspoloživim proračunskim sredstvima.

Prijave na javni poziv s potrebnom dokumentacijom predaju se osobno u prijemnom uredu Općine Tomislavgrad (Centar za usluge građana) ili se dostavljaju poštom preporučeno u zatvorenim kuvertama na adresu: Općina Tomislavgrad, Povjerenstvo za provedbu javnog poziva za subvencioniranje stjecanja prve nekretnine, Mijata Tomića 120, 80240 Tomislavgrad, s naznakom: „PRIJAVA NA JAVNI POZIV” – NE OTVARATI!

Prijave na javni poziv se predaju u roku od 30 dana od objave javnog poziva na Internet stranici i oglasnoj ploči Općine Tomislavgrad.

Po završetku rada, Povjerenstvo će utvrditi prijedlog liste korisnika subvencije općinskom načelniku, koji donosi i objavljuje konačnu listu korisnika subvencije na koju podnositelji prijava mogu izjaviti prigovor u roku od 8 dana od objave konačne liste na Internet stranici i oglasnoj ploči Općine, stoji u pozivu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti