Kapacitiranje inspekcijskih organa

Vlada KS dala saglasnost na upošljavanje 17 kantonalnih inspektora

26.01.2024. 08:21 / Izvor: Akta.ba
policija

Od ukupno sistematizovana 153 radna mjesta kantonalnih inspektora, trenutno je popunjeno 95.

U svrhu jačanja kapaciteta inspekcijskih organa, Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost za popunu 20 upražnjenih radnih mjesta u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS.

Planirano je upošljavanje 17 kantonalnih inspektora, od kojih tri tržišno-turistička inspektora i tri inspektora rada, dva veterinarska inspektora, te po jedan  urbanističko-građevinski inspektor, inspektor zaštite okoliša, inspektor rada u oblasti zaštite na radu, termoenergetski inspektor, inspektor za hranu, zdravstveni inspektor, saobraćajni inspektor, inspektor za visoko obrazovanje i prosvjetni inspektor.

Kako je istaknuto, zapošljavanje kantonalnih inspektora u navedenim sektorima je nužno već duže vrijeme. Od ukupno sistematizovana 153 radna mjesta kantonalnih inspektora, trenutno je popunjeno 95.

Saglasnost je data i na upošljavanje na upražnjena mjesta dva stručna savjetnika za zastupanje i ekonomsko-finansijske poslove, te na upražnjeno mjesto višeg referenta za stalna sredstva u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti