Odobrene smjernice za izradu

Uskoro Nacrt pravilnika o dodjeli donacija u Odjelu za razvitak i sport u Brčko Distriktu

03.02.2024. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Brčko

Odobrene Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dodjeli donacija u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu u Brčko Distriktu.

Na nastavku 36. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dodjeli donacija u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

Na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu k znanju je primljen šesti izvještaj komisije za procjenu štete od bolesti afričke svinjske kuge u kojem se nalaze 24 pojedinačna zahtjeva lica koji su pretrpjeli štete usljed ove bolesti.

Na prijedlog istog odjeljenja usvojen je i Godišnji plan gazdovanja šumama u vlasništvu Brčko distrikta BiH za 2024. godinu.

Članovi Vlade su usvojili i Program utroška tekućih donacija i subvencija u ovom odjeljenju u svrhu razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Brčko distrikta BiH, očuvanja šumskog fonda kao i sprečavanja širenja zaraznih bolesti životinja.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program utroška sredstava s pozicije tekućih donacija neprofitnim organizacijama za 2024. godinu u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove po prvom javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje prijedloga programa i projekata od javnog interesa udruženja, fondacija i drugih pravnih i fizičkih lica. Ukupna visina sredstava za ovaj program iznosi 205.604,00 KM.

Na prijedlog Odjeljenja za javne poslove usvojen je Zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na prednacrt Odluke o usvajanju politike sektora elektronskih komunikacija u Bosni i Hercegovini za period 2023–2027. godina.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dala je saglasnost na Prijedlog odluke CEFTA Zajedničkog odbora o ukidanju zahtjeva za radnim dozvolama za profesionalne djelatnosti prema CEFTA Dodatnom protokolu 6.

Članovi Vlade su dali i saglasnost za izmještanje i građenje trafostanice 630 kVA Javnom preduzeću "Komunalno Brčko" na parceli k. č. 2015 k. o. Brčko 2.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti