Hota-Muminović i delegacija Svjetske banke: Zajedničkim projektima do boljeg obrazovanja

08.02.2024. 11:44 / Izvor: Akta.ba
podrška

Ministrica Hota-Muminović kazala je tom prilikom da će Ministarstvo kojim rukovodi, u saradnji sa Svjetskom bankom, pružiti podršku.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović sastala se s delegacijom Svjetske banke, koju su činili James Gresham, Bojana Naceva, Nalin Jena, Sabina Đapo, Dijana Jurković, te Lalaina Rasoloharison, a  razgovarano je o nastavku uspješne saradnje. 

Ministrica Hota-Muminović kazala je tom prilikom da će Ministarstvo kojim rukovodi, u saradnji sa Svjetskom bankom, pružiti podršku i učestvovati u provođenju postojećih obrazovnih projekata u školama, s ciljem stvaranja kvalitetnijeg okruženja za obrazovnu zajednicu u Kantonu Sarajevo. 

"Ministarstvo aktivno radi na unapređenju obrazovnog sistema, a saradnja sa Svjetskom bankom pruža nam priliku da zajednički radimo na ostvarivanju tih ciljeva, osiguravajući nam resurse i ekspertizu potrebnu za ostvarenje naših ciljeva u poboljšanju kvalitete obrazovanja. Analize Svjetske banke mogu ponuditi mnogo informacija donosiocima odluka i kreatorima politika. Ministarstvo će i u narednom periodu koristiti dinamične podatke Svjetske banke, kako bi se razvili programi usmjereni na ekonomski rast, a obrazovanje spada u ključne djelatnosti koje mogu biti instrument postizanja tog rasta", istakla je Hota-Muminović. 

Iskazala je zahvalnost Svjetskoj banci za kontinuiranu podršku, te je iskoristila priliku za predstavljanje dosadašnjih postignuća, posebno u oblasti reforme nastavnih planova, rekonstrukcije i opremanja škola u Kantonu Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti