Potvrda kvalitete

Holdina dobitnik priznanja za HR prakse koje potiču pozitivne promjene na tržištu rada

09.02.2024. 09:42 / Izvor: Akta.ba

Holdina d.o.o. Sarajevo je treću godinu za redom nositelj priznanja Certifikat Poslodavac Partner (CEP).

Holdina d.o.o. Sarajevo je treću godinu za redom nositelj priznanja Certifikat Poslodavac Partner (CEP) koji dodjeljuje vodeća hrvatska grupacija SELECTIO specijalizirana za savjetovanje u ljudskim resursima.

Ovo prestižno priznanje joj je dodijeljeno zbog proaktivnog i odgovornog pristupa u provođenju praksi u upravljanju i razvoju ljudskih resursa fokusiranih na zaposlenike.

SELECTIO certifikacijski tim je tokom 2023. godine izvršio evaluaciju ključnih procesa i razvijenosti HR praksi kompanije Holdina te je vidljiv značajan napredak iz godine u godinu, što je rezultat truda i rada odjela Ljudskih resursa koji pri kreiranju i provođenju HR praksi pristupaju odgovorno, proaktivno i uvijek s fokusom na zaposlenike.

Holdina se u certifikacijskom procesu posebno istakla u segmentu razvoja i poticanja kulture gdje svi zaposlenici imaju mogućnost da sudjeluju u programima za razvoj novih te usavršavanje postojećih kompetencija, dok se Ljudski resursi istovremeno brinu da implementirane prakse pružaju čvrst temelj za osobni i profesionalni rast i razvoj svakog zaposlenika.

holdina

Holdina se također ističe kroz svoje inicijative usmjerene na dobrobit i uključenost zaposlenika, pružajući sveobuhvatne programe podrške, fleksibilne radne uvjete i resurse za očuvanje mentalnog zdravlja. Kontinuirano se radi na stvaranju okruženja u kojem se svaki zaposlenik osjeća podržano te se promiče cjelovita dobrobit, stvarajući tako dugoročno održivu i poticajnu radnu kulturu.

Priznanje ispred kompanije su preuzeli direktor Holdine g. Slavko Sić i direktorica Ljudskih resursa gđa. Selma Hadžović.

"Izuzetno sam sretna zbog postignutog uspjeha naše kompanije i predanosti našeg tima u svom svakodnevnom radu i aktivnostima. Certifikat Poslodavac Partner jasno potvrđuje našu posvećenost visokim standardima u upravljanju ljudskim resursima. Kroz kontinuirano ulaganje u raznolikost, uključivanje i dobrobit naših zaposlenika, oblikujemo snažnu i poticajnu radnu zajednicu. Nastavit ćemo razvijati i implementirati inovativne HR prakse kako bismo podržali naše zaposlenike i osigurali dugoročan uspjeh naše kompanije", izjavila je direktorica ljudskih resursa, Selma Hadžović.

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) je nezavisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja ljudskim resursima. Holdina je dobitnik brojnih priznanja i nagrada struke za izvrsnost u području upravljanja ljudskim resursima i kontinuirano se nalazi među najpoželjnijim poslodavcima u BiH i među TOP 3 najpoželjnija poslodavca u Sektoru nafte i plina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti