Dnevni red današnje sjednice

Vijeće ministara BiH razmatra smanjenje carinskih stopa pri uvozu električnih automobila

14.02.2024. 07:56 / Izvor: Fena
VM BiH

Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila na razmatranju.

Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. decembra ove godine, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, jedna je od tačaka dnevnog reda za danas najavljene sjednice Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH također će razmatrati Prijedlog odluke o imenovanju članova Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, predlagača Ministarstva civilnih poslova BiH.

Na dnevnom redu je i Informacija o nemogućnosti realizacije Odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta/križa BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i Prijedlog odluke o prestanku važenja Odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta/križa BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama.

Također će biti ramatran Nacrt sporazuma između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine za IPA III Program prekogranične saradnje "Srbija - Bosna i Hercegovina" za period 2021 - 2027. godina između Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za evropske integracije, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma

Tu je i Informacija o pripremi prijedloga Akcionog plana Vijeća ministara BiH za implementaciju Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva za 2024. godinu sa prijedlogom Akcionog plana. Predlagač je Direkcija za evropske integracije BiH.

Na dnevnom redu današnje sjednice su, između ostalog, i Prijedlozi programa rada institucija Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti