Kazne za vandalizam

Počela hapšenja osoba koja uništavaju oslikane reklame na vozilima javnog prevoza

14.02.2024. 16:28 / Izvor: Akta.ba

Privedena lica koja uništavaju vozila GRAS-a, predviđene zakonske i novčane kazne.

Preduzeće GRAS svakodnevno se susreće s različitim vidovima uništavanja vozila, a sve češće je u pitanju vandaliziranje oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima, što ovome preduzeću nameće niz problema.

Policija Sarajevskog kantona sinoć je izvršila privođenja nekoliko lica osumnjičenih za ovaj vid vandalizma, i trenutno rade na utvrđivanju njihovih identiteta.

Ranije neidetifikovane osobe preko reklama na vozilima gradskog prevoza ispisuju grafite, čime nanose značajnu materijalnu i reputacijsku štetu, kako po sam GRAS, tako i po kompaniju Info Media Group, koja vrši zakup površina za plasiranje reklamnih poruka na vozilima.

Policijski organi intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, vrše privođenja i saslušavanja lica osumnjičenih za ova krivična djela, a osobe za koje se utvrdi da su oštetili vozila GRAS-a bit će predviđene visoke novčane, ali i zatvorske kazne.

"Kompanija Info Media Group oštro osuđuju svaki čin vandalizma i intencionalnog uništavanja javne imovine, jer osim pričinjene materijalne štete dovode u pitanje i redovno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, te nanose finansijske posljedice oglašivačima koji su zakupili ovaj javni prostor. Info Media Group naglašava da za usluge plasiranja reklama uredno plaćaju poreze i na vrijeme izmiruju sve obaveze, te apeluje svim građanima da se odgovorno odnose prema vozilima javnog gradskog prevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro.", zaključak je saopćenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti