Vrijedne pošiljke

cargo-partner timovi za Project Cargo pokazuju izvrsnost u složenim transportima

20.02.2024. 12:23 / Izvor: Akta.ba
cargo

Tokom proteklih mjeseci, posebni timovi cargo-partnera za Project Cargo širom svijeta su uspješno otpremili nekoliko izazovnih i vrijednih pošiljki.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, posebni timovi cargo-partnera za Project Cargo širom svijeta su uspješno otpremili nekoliko izazovnih i vrijednih pošiljki pomorskim, zračnim i cestovnim putem.

cargo-partner, međunarodni pružalac transporta i logistike, već dugi niz godina ima stručnost u upravljanju vangabaritnim, teškim i nestandardnim pošiljkama. Erich Schatz, Korporativni direktor pomorskog FCL transporta, pojašnjava: "U cargo-partneru smo ponosni na predanost naših timova za Project Cargo diljem svijeta. Svaki projekt je dokaz našeg mota 'we take it personally' i ilustrira našu posvećenost prevazilaženju izazova i pružanju rješenja po mjeri za naše klijente."

Motocikli iz Češke za Papuu Novu Gvineju

Tim cargo-partnera u Češkoj nedavno je prevezao motocikle i opremu u Papuu Novu Gvineju za potrebe popularnog reality TV show-a "Vandráci." Prevazivši složenosti koje su obeshrabrile druge špeditere, Project Cargo tim cargo-partnera organizirao je besprijekoran pomorski transport. Kompletna podrška projektu uključivala je pretovar u Maleziji, povratni transport putem Bremerhavena i skladištenje motocikala u skladištu cargo-partnera u Pragu. Produkcijski tim bio je vrlo zadovoljan pruženom uslugom i izrazio je interes za daljnju saradnju s cargo-partnerom u budućnosti.

Sefovi iz Poljske za Švedsku

Švedski tim cargo-partnera dostavio je pet velikih sefova pojedinačne težine između 10 i 18 tona, cestom. Nakon utovara u tvornici klijenta u Poljskoj, četiri sefa su otpremljena prema otoku Gotland, dok je peti otpremljen u Malmö. Za dostavu u Malmö, korišten je kran od 70 tona kako bi se  sef težine od 15,7 tona podigao na specijalizirane "rolne" opremljene zračnim jastucima, što je omogućilo timu da bezbjedno  preveze sef na konačnu poziciju.

31 Kran iz Kine za Indoneziju

Kada im je predstavljen zadatak transporta 31-og krana u Indoneziju, Project Cargo tim u Kini razvio je sveobuhvatno i ekonomično rješenje od vrata do vrata. Tim je otišao korak dalje pomažući kupcu u pripremi sve potrebne dokumentacije za pomorski transprot, koordinirajući plan utovara s tvornicom i organizirajući brzo carinjenje kako na polasku tako i na destinaciji.

Mašine za savijanje krovnih panela iz Japana za Poljsku

Tim u Poljskoj osigurao je pravovremenu dostavu naprednih mašina za savijanje krovnih metalnih panela iz Japana u Poljsku, koristeći avio transport kao brzo i učinkovito rješenje. Kako bi zadovoljili hitne potrebe kupca, pošiljka je podijeljena u dva dijela, prevezena multimodalnim, avionskim i cestovnim transportom. Prvi dio sastojao se od pet koleta težine 13 tona, dok je drugi dio obuhvatio šest koleta težine 14 tona. Strateški transportni plan rezultirao je dolaskom oba dijela na odredište za samo šest dana.

Pećnice za pečenje iz Njemačke za Veliku Britaniju

Poject Cargo tim cargo-partner-a iz Velike Britanije prihvatio je izazov cestovnog transporta dvije vangabaritne pećnice za međunarodnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda. Tim je sarađivao s cargo-partner uredom u Frankfurtu i njemačkom filijalom klijenta kako bi sve bilo u skladu sa njemačkim carinskim zakonima, što je kao rezultat imalo završeno izvozno carinjenje istog dana kao i utovar.

Vijčani ležaj iz Italije za Indiju

Timovi u Italiji i Indiji sarađivali su kako bi upravljali vangabaritnom avio pošiljkom vijčanog ležaja, uspješno savladavši izazove u pronalaženju prave aviokompanije i osiguravajući siguran transport vrijedne pošiljke u ograničenom vremenskom roku. Pošiljka, s bruto težinom od 1.200 kg, preuzeta je iz područja Milana i putovala do Indije preko Dohe, Katara, stigavši u Delhi tačno na vrijeme.

Struga i dijelovi iz Italije za SAD

Još jedna uspješna priča iz Italije gdje je lokalni tim sarađivao sa kolegama u SAD-u kako bi transportovali strugu i rezervne dijelove iz Norfolka, SAD-a, do Genove, Italija, pomorskim kontejnerskim transportom. Za konačnu dostavu, tim je dobio posebnu dozvolu za cestovni transport u rekordnom roku od samo 15 dana, čime je kupac uštedio na  dodatnim troškovima skladištenja i dangube.

Automobilske proizvodne mašine iz Kine za Srbiju

Tim cargo-partnera u Srbiji uspješno je dopremio pošiljku prese za proizvodnju automobilskih dijelova. Nakon preuzimanja tereta u Šangaju, cargo-partner je organizirao pomorski transport preko hrvatske luke Rijeka do skladišta cargo-partnera u Beogradu, odakle  su mašine dostavljene do krajnjeg odredišta kamionskim transportom.

Luksuzne prikolice iz Viteza za Jeddah

Project Cargo tim iz cargo-partnera Sarajevo je uspješno organizovao pomorski transport 2 luksuzne kamp prikolice iz Viteza za Jeddah. Počevši od detaljne analize dimenzija i težine prikolica, tim je osigurao optimalnu kontejnersku opremu za siguran transport. Koordinacija s brodarom i carinskim službama svih tranzitnih zemalja omogućila je brz prolaz na terminalima, dok su stručnjaci iz cargo-partnera osigurali adekvatno fiksiranje tereta i kontejnera radi smanjenja rizika od oštećenja. Ovaj uspješan transport demonstrira visoku stručnost i predanost tima cargo-partnera Sarajevo u rješavanju složenih logističkih izazova.

PREUZMI DOKUMENTE:
cargo-partner_special-projects_china-indonesia-cranes.jpg
cargo-partner_special-projects_italy-india-slew-ring-bearing.jpg
cargo-partner_special-projects_serbia_automotive-machines.jpg
cargo-partner_special-projects_us_italy_lathe-and-parts.jpg
dji_0023-1024x576.jpg

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti