Raspolaganje javnom imovinom

Bosnaplod zakupio 76 hektara zemljišta u Brčkom

22.02.2024. 08:35 / Izvor: Akta.ba
plantaže

Poslanici Skupštine Brčko distrikta

Poslanici Skupštine Brčko distrikta, nastavljajući 55. redovnu sjednicu usvojili su odluku o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod kojom se tom preduzeću na period od deset godina daje u zakup poljoprivreno zemljište površine 76 hektara po cijeni od 5.601 KM za godinu dana.

Direktorica kancelarije za upravljanje javnim imovinom Brčko distrikta Dijana Pajić navodi da su pored ove odluke poslanici prihvatili predlog i usvojili odluku o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem "Linija voća" kojom se daje u zakup poljoprivredno zemljište površine 65 hektara sa godišnjiom zakupninom od 4.706 KM 

Poslanik Socijalističke partije u Skupštini distrikta Boro Ristić ističe da su ovakve odluke i način raspolaganja javnom imovinom poziv drugim investitorima da ulažu u Distrikt.

"Imali smo primjedbe na neke nejasnoće i dobili obećanje da će se to izmijeniti i podržali smo obje odluke. To samo može biti podstrek za druge investititore i na ovaj način se otvaraju vrata novim investicijama u Distriktu", zaključio je Ristić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti