Privredna komora FBiH

Privredna delegacija BiH na Sajmu industrijskih proizvodnih tehnologija IMATECH u Izmiru

23.02.2024. 17:31 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o respektabilnoj međunaronoj sajamskoj manifestaciji.

Privredna delegacija Bosne i Hercegovine, u organizaciji Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine je uzela učešće na otvaranju Sajama industrijskih tehnologija IMATECH 2024 održanom jučer.

Riječ je o respektabilnoj međunaronoj sajamskoj manifestaciji koja svake godine u organizaciji IZFASA na jednom mjestu okuplja najznačajnije proizvođače industrijskih proizvodnih tehnologija.

Čast da otvori ovogodišnji Sajam, između ostalih, pripala je i predsjedniku Privredne komore FBiH, Mirsadu Jašarspahiću koji  se u svom obraćanju zahvalio organizatorima na gostoprimstu i dugogodišnjoj saradnji  kao i na bezrezervnoj podršci pri organizaciji učešća bh privrenika na sajmu Imatech.

"Republika Turska ima stratešku lokaciju u srcu regionalnog trgovinskog koridora, sa izvanrednim mogućnostima i logističkom infrastrukturom koja se može koristiti za pronalaženje partnera za kompanije u našem regionu. Nesumnjivo da su sajmovi najbolja mjesta na kojima možemo steći nova prijateljstva i partnerstva ujedno razvijajući naše poslove", istakao je Jašarspahić.

Posebno se osvrnuo na dobru saradnju sa İZFAŞ-om, sa kojim već dugi niz godina Komora ima odličnu saradnju u organizaciji specijalizovanih sajmova.

Privrednu delegacija na Sajmu u Izmiru prestavljalo je trinaest bh kompanija u sastavu: TMD Group d.o.o. Gradačac, EMERUS d.o.o. Široki Brijeg, SARAJ KOMERC d.o.o. Gornji Vakuf,  GS TMT d.o.o. Travnik, Magma metal Gradačac, Prevent Stamping d.o.o. Srebrenica, UNIS GINEX d.o.o. Goražde, PD IGMAN d.o.o. Konjic, SANZEN INNOVATION TECH d.o.o. Sarajevo, NOVA TVORNICA ALATA d.o.o. Goražde, ZULEX d.o.o. Sarajvo,  BANSTROJ d.o.o. Banovići, Junior Eko Termik d.o.o. Jelah.

Na ovogodišnjem sajmu IMATECH je prisutno više od 130 domaćih i stranih izlagača sa preko 250 brendova ovih kompanija, sa stručnim posjetiocima sajma, na kojem učestvuju i kompanije iz Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Belgije, Kine, Kanade, Poljske i Tajvana te njihovi predstavnici u Turskoj.

Više od 100 profesionalnih kupaca iz mnogih zemalja, od Holandije do Egipta, od Irske do Bosne i Hercegovine, od Francuske do Rusije, u toku sajma imaće priliku razmijeniti najnovije informacije o novim tehnologijama uz mogućnost nabavke istih direktno od samih proizvođača. .

Predsjednik Jašarspahić je na margnama ovoga Sajma upriličio poslovne stanke sa predstavnicima Sajma IMATECH, organizatorima sajma IZFAŠ kao i sa gospodinom Hasanom Šehovićem, predsjednikom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

 

                                    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti