ispred SNSD-a

Načelnik kardiohirurgije UKC RS potencijalni kandidat za gradonačelnika Banjaluke

26.02.2024. 12:59 / Izvor: N1
BANJALUKA

Nakon višemjesečnog nagađanja ko će ispred SNSD-a u trku za gradonačelnika Banjaluke, prvo ime o kojem se govorilo-nije špekulacija.

Nakon višemjesečnog nagađanja ko će ispred SNSD-a u trku za gradonačelnika Banjaluke, prvo ime o kojem se govorilo-nije špekulacija. Načelnik kardiohirurgije UKC RS doktor Nikola Šobot jedno je od imena o kojima se zvanično razmatra u stranci, potvrdio je to predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, ekscentrični specijalista neurolog Vlado Đajić.

“Izborna je godina i srećom približava se kraj uništavanja i kasapljenja naše Banjaluke i većina građana Banjaluke se raduje izborima u oktobru kako bi se stalo ovoj agoniji u kraj i da se izabere gradonačelnik po mjeri građana. Određene razgovore smo obavili u Gradskom Odboru, imamo nekoliko kandidata za gradonačelnika i dr Nikola Šobot je razmatran za tu funkciju. SNSD je ozbiljna i državotvorna partija koja sve odluke donosi na svojim organima”, napisao je na društvenim mrežama Đajić, a Šobota je prethodno predstavio na Javnom servisu RS kao potencijalnog kandidata, ali i doktora koji je išao u Hag da utvrdi zdravstveno stanje Ratka Mladića.

Indikativno je ipak, da je upravo Šobot prije par dana gostovao i u medijima u Srbiji, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom bliskoj vlastima Srbije.

Na UKC je krajem prošle sedmice boravila i prva dama Srbije Tamara Vučić, što mnogi smatraju povezanim. Sam Šobot kaže prvo struka, ali ne isključuje ni politiku:

“Ja sam prevashodno ljekar koji je zadnjih 20 godina svog života upravo potrošio na struku, na medicinu, najprije na Klinici za kardiovaskularne bolesti, a potom i na Klinici za kardiohirurgiju gdje smo unazad četiri godine uspjeli konačno poslije 20 godina da pokrenemo kliniku na kojoj je operisano 450 kardiohirurških pacijenata. Tako da definitivno moja dalja karijera i budućnost će biti vezana za struku, a sigurno je čast i da mi imponuje da budem prepoznat od ozbiljnih političkih subjekata kao neko ko ima reference i sposobnosti da pomogne svojim sugrađanima, i to je istina”, naveo je.

Uz mantru “uvijek može bolje” i poziv da se stvari u Banjaluci vrate u legalne tokove, Šobot ostaje nedorečen.

Ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković za N1 poručio da će ponovo pobijediti: “Idu bilbordi, Šobot, ja sam spreman, pripremam se za scenario da bude neko iz SNSD ili iz redova nas, ili aktuelna predsjednica da bude.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti