Bez vozačke dozvole

MUP KS oduzeo vozila: Dvojica vozača imaju dug od skoro 72.000 KM na ime neplaćenih kazni

27.02.2024. 11:57 / Izvor: Avaz.ba
MUP KS

Obojca upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni.

Tako su 26.02.2024. godine u 18 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad kontrolisali vozilo Peugeot 206, vlasništvo V.E., a kojim je upravljao S.J. (33), rođen u Konjicu, nastanjen u Hadžićima.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 30.300 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Zbog ustupanja motornog vozila licu koje nema položen vozački ispit, vlasniku V.E. će biti uručen prekršajni nalog", saopćeno je iz MUP-a KS.

Dana 25.02.2024. godine u 20:45 sati U ulici Boguševac, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici PU Stari Grad, 25. februara u 20:45 sati, kontrolisali su VW Golf, vlasništvo B.T., a kojim je upravljao S.T. (33) iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 33-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 41.610 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca je privremeno oduzeto vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će protiv njih biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti