Zadovoljavajuća ocjena nakon šest godina

Vlada Kantona Sarajevo ocijenila rad policijskog komesara ocjenom "zadovoljava"

29.02.2024. 12:48 / Izvor: Akta.ba
komesar

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o ocjeni rada za policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o ocjeni rada za policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS Fatmira Hajdarevića za 2023. godinu. Na prijedlog Nezavisnog odbora koji je razmatrao rad policijskog komesara, policijski komesar Hajdarević ocijenjen je ocjenom "zadovoljava".

Značajno je istaći da je ovo prva zadovoljavajuća ocjena u posljednjih šest godina koju je dobio jedan policijski komesar u Kantonu Sarajevo.

U obrazloženju za davanje ove ocjene policijskom komesaru Hajdareviću navodi se da je Nezavisni odbor u periodu ocjenjivanja pratio rad policijskog komesara kroz održavanje redovnih sjednica, analizom dostavljenih izvještaja o radu Uprave policije, analizom podnesenih detaljnih tromjesečnih izvještaja o radu, kao i kroz dostavljene tražene podatke iz evidencija, te informacije o događajima u KS značajnim sa sigurnosnog aspekta.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Fatmira Hajdarevića na dužnost policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS 22. juna 2023.godine.

Na nedavno održanoj godišnjoj press konferenciji Uprave policije MUP-a KS –  predstavljeni su rezultati rada policije u 2023. godini, prema kojima je u prošloj godini zabilježen pad broja događaja s obilježjem krivičnog djela za 0,3%, rasvijetljena su sva četiri ubistva počinjena u 2023 godini, smanjen broj krivičnih djela u oblasti protiv imovine, te značajno smanjen broj krivičnih djela u oblasti maloljetničkog prijestupništva i recidivista u činjenju maloljetničkog prijestupništva.

U prošloj godini policija u Kantonu Sarajevo osiguravala je više od 3.000 javnih okupljanja, što je u prosjeku osam dnevno, od čega je više od 200 događaja proglašeno visokim rizikom i na njima je učestvovalo više od 500.000 ljudi. Na ovim javnim okupljanjima nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti incidenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti