Uhapšen Fikret Kajević, vlasnik hotela Royal u Vogošći

29.02.2024. 15:03 / Izvor: Akta.ba
kajević

Fikret Kajević, vlasnik sarajevskog hotela "Royal", koji je osumnjičen u predmetu Tužilaštva BiH "Kum".

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (MUPKS) slobode su lišili Fikreta Kajevića, rođenog 1972. godine u mjestu Kajevići, Srbija, osumnjičenog u sklopu akcije "Kum".

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i tereti se za organizirani kriminal povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga i njihovu distribuciju na ilegalnom narko-tržištu.

Njegovo lišenje slobode izvršeno je odmah po povratku u BiH, te je u popodnevnim satima predan postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o prijedlogu pritvora kao i drugim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, ranije su u istoj akciji uhapšeni Aleksandar Matović iz Foče, zaposlenik Granične policije, državljanin BiH i Predrag Petković iz Banje Luke, državljanin BiH i Srbije.

Oni su uhapšeni u akciji koju su po nalogu tužioca proveli pripadnici MUP-a RS-a i MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva, Foče i Bosanske Gradiške.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organiziranog kriminala povezanih sa međunarodnim prometom većih količina opojnih droga i njenom distribucijom na ilegalnom narkotržištu, saopćilo je ranije Tužilaštvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti