32 godine od referenduma

Danas je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine: Podsjetnik da se cijeni i poštuje domovina

01.03.2024. 09:52 / Izvor: Akta.ba
BiH

Zaboravimo olako sve prednosti, prirodne i ljudske resurse koji je krase i svakako životopisnu historiju koja je izgradila.

Danas je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jedan od onih dana koji služe kao podsjetnik da se cijeni i poštuje domovina.

Prvi mart je državni praznik kojim se obilježava istorijski referendum od prije 32 godine.

Tada su građani BiH glasali i izglasali "suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda u kojoj će uživati sva prava i slobode, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi.".

Neovisno o lošim društveno-političkim primjerima kojih će uvijek biti, Bosna i Hercegovina je bila i uvijek će biti zemlja sa mnogo prednosti, velikim prirodnim i ljudskim resursima koji je krase i zemlja životopisne historije koja je izgradila. 

Bosna i Hercegovina će uvijek svojim granicama biti zemlja u srcu Evrope i uvijek će biti zemlja srcolikog oblika, poznata po svom duhu zbog kojeg joj se svi vraćaju. 

Kako to i stoji, na današnji dan se bar trebamo podsjetiti koliko zahvalnosti trebamo imati ka njenim ljepotama, njenom kulturno-historijskom naslijeđu, a sve ono što je loše i nije njena krivica, za to trebamo pogledati sebe. 

Video potpisuje Fondacija Izvor nade

Video potpisuje Dron.ba. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti