poduzete intenzivne aktivnosti čišćenja

Gradonačelnik i šef Inspektorata Brčkog obišli lokalitete nelegalnih deponija smeća

05.03.2024. 07:34 / Izvor: Akta.ba
brčko

O problemu nelegalnog odlaganja smeća obavijestili su JP "Komunalno Brčko" i JP "Putevi Brčko".

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić i šef Inspektorata Distrikta Adnan Drapić obišli su nelegalnu deponiju smeća u naselju Prutače i još nekoliko nelegalnih deponija smeća na području Brčkog.

O problemu nelegalnog odlaganja smeća obavijestili su JP "Komunalno Brčko" i JP "Putevi Brčko", te su odmah poduzete intenzivne aktivnosti čišćenja nekoliko lokaliteta, a aktivnost je nastavljena i danas, izvijestili su u ponedjeljak iz brčanske Vlade.

Građanima je upućen apel da se pridržavaju propisa odlaganja smeća jer "divlje" deponije ugrožavaju zdravlje zbog otpada koji je visokog toksičnog i infektivnog potencijala.

Šef Inspektorata Distrikta Adnan Drapić kazao je da će nastojati da se sankcije za nesavjesne građane pooštre i da će lokaliteti gdje postoje nelegalne deponije smeća biti intenzivno nadzirani od strane Inspektorata.

Direktor JP "Komunalno Brčko" Kemal Atić kazao je da će, koliko bude mogućnosti, povećati broj kontejnera za smeće u naseljima gdje je produkcija otpada materijala velika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti