I PORED TEŠKE SITUACIJE

Velika kompanija iz BiH radnicama za 8. mart poklanja druženje, ruže su im "preskupe"

08.03.2024. 11:27 / Izvor: Banjaluka.net
bema

Prema njegovim riječima, ove godine su se odlučili da ne kupuju svakoj radnoj koleginici po jednu ružu.

Tvornica obuće "Bema" Banjaluka, jedna od najvećih u BiH, i ove godine će obradovati svoje radnice povodom predstojećeg 8. marta – Međunarodnog dana žena – organizacijom proslave.

Kompanija upošljava oko 1.200 radnika.

Ovogodišnja proslava Dana žena u "Bemi" bit će organizirana u subotu, 9. marta, a kao i prethodnih godina fešta će biti upriličena u restoranu u krugu tvornice.

Marinko Umičević, tehnički direktor "Beme", u izjavi za portal Banjaluka.net, rekao je da će ova tvornica kao i svake godine organizovati proslavu povodom Dana žena.

"Na proslavi 8. marta tradicionalno će se okupiti naše koleginice iz Banje Luke i Mrkonjić Grada. Uz dobru muziku, odličnu hranu, bogatu tombolu i uvijek veselu atmosferu očekujemo još jedno nezaboravno veče. Proslava će biti organizovana su subotu, 9. marta, u restoranu tvornice obuće Bema, svi se radujemo okupljanju i novom druženju", rekao je Umičević.

Prema njegovim riječima, ove godine su se odlučili da ne kupuju svakoj radnoj koleginici po jednu ružu s obzirom na, kako je rekao, bezobrazno visoke cijene cvijeća, jer za taj novac koji bi dali za ruže mogu organizovati kvalitetno druženje.

Napominje da je Tvornica obuće Bema ove godine svim svojim radnicama već podijelila po nekoliko cipela.

"Vremena su izuzetno teška, narudžbe su smanjene za oko 20 posto, pala je prodaja obuće i tekstila u Evropi, jer se ljudi na zapadu u krizi prvo odriču obuće i garderobe. Osim toga, klimatske, promjene se odražavaju na kompletnu industriju obuće i tekstila", rekao je Umičević.

On je dodao da situacija jeste teška, ali je ipak odlučio da svojim radnicama poklone jedno lijepo veče.

"Želim da kažem da Tvornica obuće Bema ima najbolje radnice na svijetu. Zajedno se trudimo da u ovim teškim vremenima redovno isplaćujemo plate, jer mi platu zarađujemo, a ne dobijamo i to je ogromna razlika. Osim proslave, naše radnice na 8. mart rade skraćeno, pa će tako biti i ove godine. Radno vrijeme u petak “Bemi” je do 13.30 sati. Iskoristio bih priliku da svim damama čestitam Međunarodni dan žena, a pogotovo radnicama Tvornice obuće 'Bema", poručio je Umičević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti