Povezuju Europu i zemlje u Aziji

cargo-partner razvija intermodalna željeznička transportna rješenja

15.03.2024. 08:46 / Izvor: Akta.ba
cargo

cargo-partner razvija intermodalna željeznička transportna rješenja koja povezuju Europu i zemlje u Aziji.

cargo-partner razvija intermodalna željeznička transportna rješenja koja povezuju Europu i zemlje u Aziji. 
Međunarodni pružalac transporta i logistike pokrenuo je nova intermodalna željeznička transportna rješenja koja povezuju Europu ne samo s Kinom, već i sa drugim zemljama u Aziji. Nudeći brzu, ekonomičnu i ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnom avio i pomorskom transportu, cargo-partner podržava klijente koristeći obimno iskustvo u FCL i LCL željezničkom transportu duž Iron Silk Rute iz i prema raznim zemljama u Aziji.

Kao odgovor na izazove s kojima se suočava globalno tržište pomorskog transporta zbog krize u Crvenom moru, cargo-partner je zabilježio porast potražnje za svojim pouzdanim intermodalnim željezničkim transportnim uslugama. Kompanija je uspješno proširila svoje ponudu kako bi uključila stabilne veze iz i prema nekoliko azijskih zemalja, poput Tajlanda i Tajvana.

Kombinovano cestovno i željezničko rješenje: Thailand – Kina – Slovačka

U februaru 2024., cargo-partner je otpremio intermodalnu FCL pošiljku iz Tajlanda u Slovačku za europskog proizvođača električne opreme. Pošiljka je preuzeta iz Tajlanda kamionom i stigla je do Čongkinga (Chongqing) u Kini u roku od šest dana. Nakon carinske procedure izvoza i punjenja CFS-a u carinskom skladištu u Čongkingu, pošiljka je krenula ćeljeznicom prema Małaszewiczima u Poljskoj. Konačno, tim cargo-partnera u Slovačkoj preuzeo je dostavu do krajnjeg primatelja blizu Košica. Ukupno vrijeme tranzita od vrata do vrata iznosilo je samo 32 dana.

cargo

Felix Miletich, direktor korporativnog produkt menadžmenta za željeznički transport u cargo-partneru, predviđa rastuću potražnju za intermodalnim rješenjima koja integrišu transport tereta preko granice kamionima i željeznicom, posebno putem željezničkih usluga Čongking-Europa i Wuhan-Europa. Miletich naglašava: "Naš kompetentni tim za željeznički transport u Kini dobro je pripremljen za rastuću potražnju za ovim učinkovitim uslugama, tako da našim klijentima možemo ponuditi pouzdano, učinkovito i ekonomično intermodalno kopneno transportno rješenje."

Optimalno planiranje rute: Tajland – Kina – Poljska

U novembru 2023., cargo-partner je izvršio još jedan uspješan intermodalni transport, ističući svoju stručnost u upravljanju složenim rutama. Pošiljka, kompresor na paleti težak 915,2 kg, započeo je svoje putovanje cestovnim LTL transportom u Bangkoku, Tajland, prolazeći kroz Laos i Vijetnam prije nego što je stigao do Pingxiang graničnog prijelaza s Kinom. Konsolidirani kontejner zatim je transportovan željeznicom iz Čongkinga do Małaszewica, Poljska. Vrijeme trajanja transporta ističe učinkovitost operacija cargo-partnera, s ukupnim vremenom tranzita od vrata do terminala od samo 30 dana.

Redovna intermodalna LCL usluga: Tajvan – Kina – Mađarska

cargo-partner je dodatno učvrstio svoju poziciju kao inovativni globalni pružalac logističkih usluga nudeći različite intermodalne rute. Jedno zanimljivo rješenje uključuje redovne usluge LCL pomorskog transporta iz Tajvana za Šangaj, nakon čega slijedi konsolidirani željeznički transport iz Šangaja za Budimpeštu. Već nekoliko poznatih europskih elektroničkih i proizvodnih kompanija koristi ovu optimiziranu intermodalnu soluciju.

cargo-partner ostaje posvećen pružanju usluga od vrata-do-vrata obuhvaćajući preuzimanje, konsolidaciju, carinjenje i dostavu konačnom primatelju. Intermodalna rješenja kompanije dostupna su za brojne lokacije polazišta i odredišta, osiguravajući pouzdanu i sveobuhvatnu uslugu za klijente širom Europe i Azije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti