Generacija za ravnopravnost

Addiko Bank Sarajevo uručena nagrada za doprinos inkluzije i rodne ravnopravnosti u BiH

15.03.2024. 09:41 / Izvor: Akta.ba
banka

Svjesni važnosti saradnje i zajedničkog djelovanja po pitanju postizanja prave rodne ravnopravnosti.

Na centralnom događaju u okviru globalne inicijative UN Woman, Generacija za ravnopravnost, Addiko Bank Sarajevo uručena je nagrada za doprinos u dijelu inkluzije i rodne ravnopravnosti u BiH.

„UN Women ured u Bosni i Hercegovini je intenzivirao rad na globalnoj kampanji Generacija za ravnopravnost, vodeći svjetsku inicijativu za ubrzanje ulaganja i u implementaciju rodne ravnopravnosti. Prepoznali smo djelovanje Addiko banke u pravcu osnaživanja žena, kako kroz projekat „Ženska Mentorska Mreža“ tako i kroz ostale aktivnosti koje sprovode u svojoj lokalnoj zajednici“, istakli su iz UN Women ureda.

Govoreći o učešću u ovoj kampanji od globalnog značaja, Aldina Budnjo, Direktorica Marketinga i korporativnih komunikacije Addiko banke izrazila je zadovoljstvo što je Banka prepoznata kao jedan od odgovornih aktera, koji je kroz svoj angažman i rad ostvario doprinos u podizanju svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti, te što je za to i nagrađena.

 „Addiko banka se obavezala da će nastaviti sa projektima Ženska Mentorska Mreža, koji organizuje u saradnji sa Deloite BIH, kao i Addiko SME akademija, s ciljem edukacije i unapređenja mladih žena na početku poslovne karijere, te predstavnica malih i srednjih preduzeća. Projekte realizujemo sa namjerom da utičemo na povećanje impakta žena u poslovnom svijetu i angažmana žena na rukovodećim pozicijama u kompanijama“, istakla je Budnjo.

Svjesni važnosti saradnje i zajedničkog djelovanja po pitanju postizanja prave rodne ravnopravnosti, Addiko banka će i u narednom periodu nastaviti aktivno učestvovati u pomenutoj kampanji, a sve u cilju stvaranja društva u kojem će svi imati jednake mogućnosti i prava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti