Samra Mujkić najbolja kadetkinja

Promovirana 42. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a

20.03.2024. 13:19 / Izvor: Fena
fup

Obuku za početni čin "policajac" uspješno je okončalo 296 polaznika.

U Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je promovirana 42. generacija polaznika, koji su uspješno završili osnovnu policijsku obuku za čin "policajac".

Obuku za početni čin "policajac" uspješno je okončalo 296 polaznika iz ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10 (Livanjski).

Na prigodnoj svečanosti, u prisustvu visokih policijskih dužnosnika i predstavnika vlasti, te rodbine polaznika, kao i brojnih zvanica i gostiju, kadetima su uručene diplome čime su stekli uvjete za radni angažman u sklopu policijskih struktura.  

Sudionike svečanosti pozdravio je i čestitke kadetima uputio federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, istaknuvši kako mu je čast i zadovoljstvo da se može obratiti ovim povodom.

Pozvao je kadete da djeluju u skladu sa zakonom i odlučno se angažiraju na provedbi zakona u interesu svih građana, te da ne dozvole bilo kome da ih omete na tom putu.

"Vi ste ti koji štite državu Bosnu i Hercegovinu i njene poštene građane", poručio je Isak, izražavajući zahvalnost polaznicima 42. klase što su izabrali časni policijski poziv, uz uvjerenje da su oni generacija koja će nas učiniti ponosnima.

Isak je, istovremeno, iskazao zahvalnost stručnom kadru Policijske akademije FMUP-a, kao i pripadnicima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, koji su se nesebično angažirali u sklopu nastavnog ciklusa i u procesu prenosa znanja i vlastitih iskustava.

Za najbolju kadetkinju 42. klase, prema ocjeni Nastavničkog vijeća, proglašena je pripadnica Petog voda - Samra Mujkić sa prosjekom ocjena 5,0.

Obraćajući se sudionicima svečanosti kadetkinja Mujkić je potcrtala spremnost ove generacije da opravda dato povjerenje, te da se maksimalno angažira na stvaranju sigurnog okruženja za sve građane.

Dodala je kako će kao policijski službenici biti primjer integriteta, poštenja i profesionalizma u obavljanju svojih dužnosti kao i da su spremni suočiti se sa izazovima i rješavati ih na najbolji način.

Nakon obraćanja, prisutni su minutom šutnje odali počast tragično nastradalom polazniku 42. generacije - Saši Mikiću iz Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Kako je rečeno, kadeti kojma su danas uručene diplome radno će biti angažirani u ministarstvima unutrašnjih poslova - Kantona 10 (Livanjski), Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Tuzlanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti