Poboljšali rezultat

cargo-partner dobio bronzanu medalju EcoVadis, potvrđujući svoju predanost održivosti

26.03.2024. 11:01 / Izvor: Akta.ba
cargo

U najnovijem ocjenjivanju, cargo-partner je značajno poboljšao svoj rezultat prema EcoVadisu sa 44 na 58 bodova tokom protekle godine.

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike značajno je poboljšao svoj rezultat u najnovijem ocjenjivanju koje je proveo EcoVadis, vodeći pružalac rejtinga korporativne održivosti. cargo-partner je napredovao u svim procijenjenim područjima i osvojio bronzanu medalju, što potvrđuje njegovu snažnu predanost održivosti i odgovornim poslovnim praksama.

U najnovijem ocjenjivanju, cargo-partner je značajno poboljšao svoj rezultat prema EcoVadisu sa 44 na 58 bodova tokom protekle godine. Osvojivši bronzanu medalju EcoVadis, cargo-partner se svrstava u top 35% svih kompanija ocijenjenih korporativnom ocjenom održivosti.

Luca Ferrara, CEO cargo-partnera, izrazio je ponos zbog postignuća, izjavivši: "Usklađeni sa našom osnovnom vrijednošću ‘we take it personally’ cargo-partner je postavio ambiciozne ciljeve za smanjenje našeg ekološkog otiska i ubrzavanje tranzicije ka ekološki prihvatljivim tehnologijama transporta i logistike. Naše značajno poboljšanje na EcoVadis ocjenjivanju potvrđuje našu neumornu predanost održivim praksama u cijeloj organizaciji."

Osnovan 2007. godine, EcoVadis je postao svjetski vodeći pružalac rejtinga korporativne održivosti, sa mrežom koja obuhvata preko 125.000 ocijenjenih kompanija. Njihova ocjenjivanja pružaju holistički pogled na performanse korporativne održivosti, pokrivajući 21 pitanje podijeljeno u četiri teme: Okoliš, Rad i Ljudska prava, Etika i Održiva Nabava. Kompanije prolaze kroz sveobuhvatne evaluacije, a ocjene se dodjeljuju na skali od 0 do 100, i odražavaju različite nivoe performansi. Ukupan rezultat cargo-partnera od 58 bodova smješta kompaniju u "Dobar" kategoriju, što označava čvrstu osnovu za prakse održivosti.

cargo

Novi Program za Održiva Avio Goriva (SAF)

U proaktivnom potezu ka više ekološki prihvatljivim transportnim operacijama, cargo-partner sada svojim klijentima nudi mogućnost korištenja održivog avio goriva za zračne pošiljke. cargo-partner je imao svoju prvu pošiljku SAF-a sa bečkog aerodroma u saradnji sa Lufthansom u decembru 2022. godine. Sada je ponuda proširena kako bi se klijentima pružili detaljni izvještaji i certifikati za letove do i sa bilo koje lokacije u svijetu.

Luca Ferrara pojašnjava: "Sve više klijenata traži da minimiziraju CO₂ otisak svojih transporta i dobiju detaljne izvještaje o njihovim ekološkim uticajima. Sa našim novim SAF programom, klijenti mogu smanjiti emisije CO₂ i dobiti verifikovani certifikat odgovarajućeg smanjenja CO₂." Program je dostupan za bilo koju rutu i na bilo kojoj avio-kompaniji, što omogućava klijentima cargo-partnera da pokažu ekološku odgovornost unutar industrije logistike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti