Posavski kanton

Potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u zdravstvu

27.03.2024. 17:11 / Izvor: Akta.ba
PK

Predsjednica sindikata svih uposlenih u zdravstvu PK je kazala kako se "nakon dugog puta došlo do cilja."

U Orašju je u srijedu potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na području Posavskog kantona.

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade PK, Đuro Topić i predsjednica organizacije Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u PK Margita Živković Ivanović, u nazočnosti ministra zdravstva i socijalne politike Damira Živković, priopćeno je iz Vlade.

Nakon potpisivanja u izjavi za javnost izraženo je obostrano zadovoljstvo okončanjem pregovora i potpisivanjem kolektivnog ugovora.

"Nakon poprilično dugih pregovora koje su vodili pregovarački timovi, usuglašen je tekst Kolektivnog ugovora koji smo danas potpisali, gdje su djelatnici u zdravstvenim ustanovama Posavskog kantona dobili bolje materijalne uvjete rada, i dodatno poboljšanje određenih prava, prvenstveno povećanje plaća djelatnika. Vjerujemo da će se time smanjiti potreba odlaska zdravstvenih djelatnika iz naših zdravstvenih ustanova, prvenstveno mislim na liječnike i medicinske sestre", izjavio je predsjednik kantonalne vlade.

Predsjednica sindikata svih uposlenih u zdravstvu PK je kazala kako se "nakon dugog puta došlo do cilja."

"Mi smo zadovoljni i povećanjem plaća. Zahvaljujem ministru Damiru Živkoviću i premijeru Đuri Topiću na uspješnom pregovaranju, razumijevanju i prihvaćanju zahtjeva sindikata", poručila je Margita Živković Ivanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti