na području Zenice i Banja Luke

U nastavku akcije "Meta 2" uhapšeno 12 osoba, dvije u bjekstvu

28.03.2024. 13:17 / Izvor: Akta.ba
ZDK

Akcija se provodi po naredbama Općinskog suda Zenica i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

U nastavku operativne akcije "META 2", u sklopu koje su u srijedu i rano jutros izvršeni pretresi na 16 lokacija na području Zenice te jednoj lokaciji na području Banja Luke, uhapšeno je 12 osoba, dok se za dvije koja su u bjekstvu intenzivno traga - kazao je za medije portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) Samir Valentić.

Akcija se provodi po naredbama Općinskog suda Zenica i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a te u saradnji s MUP-om RS i MUP-om Srednjobosanskog kantona (SBK).

Valetić je naveo da je pronađena veća količina droge te oružja i drugi predmeti, koji potiču iz krivičnog djela. Nakon završene kriminalističke obrade, u toku dana uhapšene osobe bit će predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na daljnje postupanje.

"Lica koja su u bjekstvu i za kojima se traga", kazao je Valentić, su sa područja Zenice, dok će jedno uhapšeno lice na području Banja Luke također biti sprovedeno na postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti