SADA JE I ZVANIČNO

Poslovni transfer: Edin Ibrahimović iz Binga prešao u Lidl BH!

03.04.2024. 13:56 / Izvor: Akta.ba
LIDL

Edin Ibrahimović, donedavni izvršni direktor za biznis operacije Bingo napustio je ovu kompaniju nakon devet godina rada.

Edin Ibrahimović, donedavni izvršni direktor za biznis operacije Bingo grupacije napustio je ovu kompaniju nakon devet godina rada.

Kako saznaje Akta.ba, Ibrahimović će svoju karijeru nastaviti kod prvog konkurenta, njemačkog trgovačkog lanca Lidl kao izvršni direktor prodaje. 

Inače, od 2003. godine pa do danas, Edin Ibrahimović stekao je veliko iskustvo u trgovačkom sektoru.

Četiri godine, od 2003. do 2007. godine, bio je direktor prodaje i marketinga u Intermarche grupaciji za područje BiH (Interex BiH). Nakon toga, od 2007. do 2011. godine prelazi u Mesnu industriju Kras Slovenija, kao direktor za bh. tržište. Već 2011. ponovo se vraća u retail sektor i postaje član Uprave Mercatora u BiH. Na toj funkciji biva sve do 2014. godine, kada prelazi u Bingo. Na ovoj poziciji dao je veliki doprinos razvoju i pozicioniranju Binga na tržištu u retail sektoru.

Sa velikim iskustvom u multinacionalnom okruženju neosporno je da će doprinijeti i razvoju novog maloprodajnog lanca na bh. tržištu.

Podsjetimo, otvaranje prvih Lidlovih trgovina očekuje se krajem ove godine. Do tada, Lidl BH okuplja okuplja tim, priprema zaposlenike za uspješan rad i potiče njihov razvoj.

"Svojim zaposlenicima dajemo slobodu i jasno definišemo okvire u kojima zaposlenik može samostalno donositi odluke", navode iz Lidla BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti