Širenje poslovanja

Razvojna banka FBiH uskoro otvara poslovnicu u Goraždu

04.04.2024. 16:34 / Izvor: Fena
RB

Kako je najavljeno, Razvojna banka FBiH u gradu na Drini bi trebala početi sa radom najdalje za tri mjeseca.

Predstavnici Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su danas Goražde, a povod je otvaranje poslovnice u ovom gradu.

Vršilac dužnosti predsjednika uprave Razvojne banke FBiH Borislav Trlin istakao je da Goražde ima veliki broj privrednih subjekata te kako je bilo neophodno da grad na Drini dobije instituciju koja je od federalnog značaja.

"Mi smo u upravi Razvojne banke FBiH odlučili da u Gradu Goraždu otvorimo poslovnicu i približimo našu banku, projekte i proizvode svim privrednicima Grada Goražda i okruženja. Direktnu korist će imati praktično cijela FBiH kada uzmemo u obzir koliko je jaka goraždanska privreda i na koj način se razvija, a ovaj kraj je na neki način izoliran, moramo priznati, i jedna institucija od federalnog značaja kao što je Razvojna banka ima sluha za Goražde i njegove privrednike i stanovnike", kazao je Trlin.

Kako je najavljeno, Razvojna banka FBiH u gradu na Drini bi trebala početi sa radom najdalje za tri mjeseca na Trgu branilaca grada gdje će biti smještena poslovnica.

Kako je kazao Trlin, banka će biti u službi prije svega goraždanskim privrednim subjektima koji su već ranije izrazili potrebu za otvaranje poslovnice, a svi poslodavci imat će priliku na jednom mjestu dobiti sve potrebene informacije i obaviti konsultacije, te će im biti pružena podrška.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović izrazio je zahvalnost zbog posjete predstavnika  Razvojne banke Federacije BiH, ali i odluke da otvore poslovnicu u gradu na Drini

"Potvrđena je volja da se vidi na koji način Razvojna banka FBiH direktno u partnerskom odnosu sa privrednicima iz Goražda može doprinijeti boljem razvoju ovog kraja", kazao je Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti