Ulaganje u budućnost

Prevent Industrials: Sporazum o stručnoj praksi sa stipendisticama Hastor Fondacije

11.04.2024. 10:18 / Izvor: Akta.ba
studentice

Mladi talenti Sumeja Kadribegović i Elvira Čavčić dolaze na praksu.

Dvije mlade i perspektivne studentice i stipendistice Fondacije Hastor, Sumeja Kadribegović s Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Elvira Čavčić s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, po preporuci Fondacije Hastor pridružuju se Prevent Holdingu i Željezari Ilijaš, na stručnoj praksi. Ova saradnja označava korak naprijed u razvoju njihovih karijera i svjetionik nade za mlade koji teže uspjesima u poslovnom svijetu.

Elvira Čavčić ističe važnost prilike koju Prevent grupacija pruža. "Biti članica Željezare Ilijaš pruža mi priliku da svoje znanje unaprijedim i steknem novo koje će mi koristiti za razvoj moje karijere. Svakako, smatram se sretnom jer ovakvo iskustvo za mene je vjetar u leđa i motivacija da nastavim dalje. Odlučna sam odgovorno pristupiti svojim aktivnostima i na taj način doprinijeti ostvarivanju svojih ciljeva, ali i ciljevima Prevent Holdinga te na taj način opravdati ukazano povjerenje."

Sumeja Kadribegović izražava uzbuđenje i zahvalnost Fondaciji Hastor za priliku da radi u Prevent Holding, članici Prevent Industrials-a. "Kada se otvorila prilika za radom u kompaniji Prevent, uzbuđenje je zaista bilo veliko. Ispred mene je bila prilika za sticanjem praktičnog iskustva u grupaciji koja iza sebe ima dugu historiju poslovanja i čiji je uticaj na našem, ali i stranom tržištu, na zavidnom nivou. Uspješnost izvršavanja nekog zadatka ogleda se u uloženim naporima obje strane, firme i osobe koja tu radi, te vjerujem da će sinergija obje strane u ovoj priči izroditi uspješne rezultate."

praksa

Prevent Industrials, predstavlja bitan segment industrijskih i društvenih procesa u Bosni i Hercegovini. Kao član globalne kompanije Prevent Group, koja djeluje u 15 zemalja širom svijeta, Prevent Industrials jedan je najvećih industrijskih sistema u BiH. Kompanija je osnovana 1999. godine proizvodnjom presvlaka za poznate proizvođače automobila. Danas, Prevent Industrials ponosi se svojim sektorima, u pet različitih industrija.

Saradnja s mladim talentima poput Sumeje i Elvire predstavlja investiciju u budućnost, kako za Prevent Industrials tako i za mlade stručnjake u Bosni i Hercegovini. Ovim korakom, Prevent potvrđuje svoju predanost razvoju i podršci lokalnih talenata, te nastavlja da bude lider u industriji i društvenim promjenama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti