Objavili javni poziv

Općina Prozor-Rama subvencionira rješavanje stambenog pitanja mladih

12.04.2024. 12:32 / Izvor: Fena
prozor

Načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević raspisao je javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u toj općini.

Načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević raspisao je javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u toj općini.

 Predmet Javnog poziva je podnošenje zahtjeva i utvrđivanje liste kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u vidu refundacije dijela uloženih sredstava u iznosu od najviše 10.000,00 KM po korisniku.

Korisnici subvencioniranja su bračni parovi koji u trenutku podnošenja zahtjeva nisu stariji od 40 godina, odnosno jedan od supružnika ne može biti stariji od 40 godina, te da nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugi stan/kuću osim stana/kuće koja je predmet Javnog poziva.

Uz to, podnositelj zahtjeva treba živjeti na području općine Prozor-Rama tijekom posljednje 3 godine do trenutka podnošenja prijave te izjaviti da stambenu nekretninu koja je predmet potpore neće iznajmljivati, prodati ili otuđiti najmanje 5 godina.

 Podnositelj zahtjeva je dužan uz popunjen i potpisan Obrazac prijave dostaviti i potrebnu dokumentaciju koja je objavljena na internetskim stranicama Općine.

Planirani iznos sredstava po ovom Javnom pozivu koji ostaje otvoren do 17. svibnja ove godine, iznosi 200.000,00 KM.

Prijave na Javni poziv razmatrat će Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva u skladu s odredbama Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih u općini Prozor-Rama i Pravilnika o reguliranju subvencioniranja stambenog pitanja mladih.

Pravo na subvenciju ostvaruju kandidati s većim brojem bodova, a sve do iznosa predviđenog po Javnom pozivu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti