Oštra reakcija SBiH KS

Reakcije: Vlada dovela KS pred kolaps, zbog nagomilanih problema uvode porez na nekretnine

12.04.2024. 13:14 / Izvor: Avaz.ba
Almir Bečarević. Vlada KS

Kada propadate uvodite porez i to je poznati obrazac, a građani vam u ovoj situaciji dođu kao bankomat, navode iz SBiH.

Kantonalnii odbor Stranke za BiH KS ističe da je Vlada Kantona Sarajevo dovela ovaj Kanton na ivicu dužničkog ropstva.

Vlada Kantona Sarajevo je, navode, prekomjernim trošenjem budžetskog novca i stvaranjem dodatnih obaveza po kolektivnim ugovorima dovela ovaj Kanton na ivicu kolapsa.

"Vlada Kantona Sarajevo je besmislenim i neracionalnim ulaganjima u propale investicije dovela ovaj Kanton na ivicu budžetskog deficita. Kao rješenje svih nagomilanih problema u budžetu KS Premijer (M)Uk se oglasio sa spasonosnim rješenjem, Vlada ce uvesti novi porez i to porez na nekretnine. Troškovi života u Kantonu Sarajevo lete u nebo, namirnice za ishranu sve skuplje, najavljeno poskupljenje električne energije, gorivo sve skuplje, gas najskuplji u regiji, poskupljenje komunalnih usluga u najavi i sada premijer Uk nalazi spasonosno rješenje za uništeni budžet.", naveli su u svojoj oštroj reakciji. 

"Kada propadate uvodite porez i to je poznati obrazac, a građani vam u ovoj situaciji dođu kao bankomat. Trojka polako stvara omču oko vrata građanima i sve će učiniti da i dalje puni budžet direktno od građana, a stvaranje bilo kakve nove vrijednosti je samo misao, jer kako bi to premijer realizovao kad mu je premijersko mjesto prvo zaposlenje. Da je Kanton Sarajevo imao sreće, Premijer Uk bi svoj profesionalni put krenuo od preduzeća RAD, gdje bi imao priliku stvoriti bar neku novu vrijednost npr. kontejner", navodi se u saopćenju koje potpisuje Almir Bečarević, predsjednik SBiH KS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti