Beograd - Mostar

Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju (VIDEO)

16.04.2024. 07:34 / Izvor: Fena
vučić

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jučer u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara. U obraćanju novinarima srbijanski predsjednik istaknuo je značaj ove linije kako za građane Mostara i Beograda, tj. dvije države, tako i povezanost u ekonomskom smislu.  

"Zaista sam sretan zbog ovoga, jer mislim da je ova aviolinija od velikog značaja za Mostar i Beograd, odnosno BiH i Srbiju i povezivanje naših naroda", istaknuo je Vučić.

Kazao je i kako je povratna karta Beograd -Mostar, avionom koji leti 40 minuta i koji ima 108 mjesta te koji će letjeti tri puta tjedno, vrlo pristupačna  - 104 eura.

"Ova aviolinija će osim praktičnog značaja za građane dodatno povezati poslovne zajednice te će biti više biznis partnera iz Mostara u Beogradu i obrnuto", istaknuo je Vučić, podsjetivši i na Gospodarski sajam koji se održava ovaj tjedan u Mostaru.

"Sretan sam što ćemo još jednom nazočiti Sajmu gospodarstva koji se održava u Mostaru, a što je i za nas izuzetan događaj i na tome čestitam organizatorima", dodao je Vučić.

Također je naveo kako će u duhu partnerskih odnosa Srbija nastavit razvijati suradnju s BiH.

"Mislim da je od posebnog značaja da počinjemo s malim stvarima, kao što smo počeli s osnivanjem Air Srbije prije desetak godina, a koja je 2023. godine jedina prevezla oko 4,2 milijuna putnika, a ove godine očekuje čak 5 milijuna. Dakle, krenulo se s minimalnim očekivanjima te sam siguran da će i ova linija dovesti do velikoga uspjeha. Hvala na angažmanu i mudrosti, što ste prepoznali koliko je to značajno za Mostar, HNŽ i čitavu BiH kao i za Beograd, odnosno Srbiju", zaključio je srbijanski predsjednik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti