Osnovan kao privatna kompanija

cargo-partner je uspješno kompletirao prvih 100 dana kao član Nippon Express Group

17.04.2024. 12:55 / Izvor: Akta.ba
cargo

Osnovan kao privatna kompanija 1983. godine, cargo-partner je porastao sa 5 na 4.000 zaposlenika sa 160 kancelarija u više od 40 zemalja.

Međunarodni pružalac transporta i logistike postao je članom Nippon Express Group prije tačno 100 dana, 4. januara 2024. godine, obilježavajući tu priliku 8. januara s veličanstvenom inauguracijskom ceremonijom u Hofburg palati u Beču. cargo-partner i Nippon Express odmah su prionuli na posao, više od deset streamova se redovno sastaje i do sada su obradili 180 zadataka.

Osnovan kao privatna kompanija 1983. godine, cargo-partner je porastao sa 5 na 4.000 zaposlenika sa 160 kancelarija u više od 40 zemalja. Globalna mreža cargo-partnera posebno je jaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi, idealno dopunjujući mrežu Nippon Expressa. Fokus ovog prvog dijela transformacije sastojao se od identifikacije sinergija i pronalaženja područja u kojima se dvije kompanije dopunjuju, koristeći vlastite snage.

"Ako pogledamo unazad na prvih 100 dana saradnje, ponosan sam na profesionalizam, pozitivne stavove i predanost koje su pokazali timovi cargo-partnera i Nippon Expressa. Imamo jedinstvenu priliku da izgradimo nešto trajno i veliko, i počeli smo raditi zajedno na projektima kako bismo se međusobno pomogli i podržali. Potpuno sam uvjeren “we will find a way" (slogan Nippon Expresa op.a.) tako što ćemo "take it personally"(slogan cargo-partnera op.a.). Ne samo u poslovnom smislu, već i u smislu kulture, ove dvije kompanije su idealno usklađene," kaže Luca Ferrara, izvršni direktor cargo-partnera.

cargo

Novi dizajn logotipa

Jedan od prvih koraka bio je prilagođavanje vizualnog identiteta cargo-partnera, uvođenje logotipa koji i dalje zadržava tradicionalne galebove cargo-partnera, ali je dopunjen sa "Član Nippon Expressa" kako bi pokazao da je cargo-partner sada postao dio još veće grupe sa više od 70.000 zaposlenih. Ovaj logotip već je vidljiv na lokaciji cargo-partnera u Fischamendu i postepeno se uvodi na sve ostale lokacije cargo-partnera.

Postavljanje odgovarajuće strukture

Povećani obim volumena pošijlki u avio i pomorskom transportu poboljšat će konkurentnost Grupe na globalnom tržištu. Omogućit će brže odgovore na različite zahtjeve kupaca širom svijeta, poboljšati logističke sposobnosti između Azije i Evrope, i ojačati globalnu strukturu klijenata. cargo-partner je razvio posebnu ekspertizu u poslovanju sa LCL-om. Kao jedan od vodećih pružalaca usluga LCL transporta u Centralnoj i Istočnoj Evropi, cargo-partner upravlja sopstvenim sedmičnim linijama konsolidacije LCL-a iz više od 20 azijskih i istočnomediteranskih zemalja do svojih čvorišta u Kopru i Ljubljani.

cargo

Proširenje mogućnosti skladištenje

Od iLogistics centra u Beču u potpunosti izgrađenog od drveta, do modernih objekata u Aziji i SAD-u, cargo-partner sada nudi 300.000 m² skladišnog prostora širom svijeta dizajniranog da optimizira lance snabdijevanja i poboljša operativnu efikasnost za svoje kupce. Nippon Express posjeduje skladišni prostor od oko 2,95 miliona kvadratnih metara u Japanu i oko 2,4 miliona kvadratnih metara van zemlje. cargo-partner će takođe imati pristup ovim objektima čime će imati veću fleksibilnost u podršci lanca snabdijevanja svojim kupcima.

Zajednički projekat Expo 2025 u Osaki

Expo 2025 će se održati u Osaki, Japan, od 13. aprila 2025. do 13. oktobra 2025. godine. Japanska Asocijacija je imenovala Nippon Express kao Totalnog Providera Logistike za Expo 2025. On je zvanični rukovalac teretom na licu mjesta, komisionirani pružatelj logistike i preporučeni pružalac logističkih usluga. cargo-partner će podržati ovaj projekat svojom gustom i sveobuhvatnom mrežom u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

"Ovo su prvi vrhunci zajedničkog putovanja koje tek počinje," zaključuje Luca Ferrara, "prilike su beskonačne, i kao tim, težimo da ih iskoristimo sve."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti