poslovno-edukativni događaj

Susret sa tehnologijom: U Sarajevu počela PANTHEON konferencija

18.04.2024. 10:54 / Izvor: Akta.ba
pantheon

Sudionici će dobiti dublji uvid u implementaciju digitalnih tehnologija u svakodnevno poslovanje.

U organizaciji kompanije Datalab BH jutros je u Sarajevu počela PANTHEON konferencija, poslovno-edukativni događaj koji je privukao poslovne lidere iz cijele regije.

Ovogodišnja konferencija posebno će istaknuti PANTHEON usluge za ePoslovanje: PANTHEON eProces, DMS, eKnjiženje i Sigurnosna kopija. Ove inovativne usluge, ostvarene u suradnji s partnerom, kompanijom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije, omogućavaju optimizaciju računovodstvenih procesa.

SMANJENJE TROŠKOVA I POVEĆANJE PRODUKTIVNOSTI

Sudionici će dobiti dublji uvid u implementaciju digitalnih tehnologija u svakodnevno poslovanje, što će im omogućiti da unaprijede efikasnost, smanje troškove i povećaju produktivnost.

"U prošloj godini smo uspješno implementirali i donijeli na tržište dokument menadžment softver inkroporiran u Pantheonu, kao i mnogo drugih noviteta koji pomažu kompanijama da se digitaliziraju. Za ovu godinu ponosno predstavljamo AION - umjetnu inteligenciju koja će pomoći humanoj inteligenciji da svoj posao obavlja još kreativnije i još bolje", rekao je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

data

Pašić je istakao da tržište Bosne i Hercegovine sa radošću prihvata informacione tehnologije i prepoznaje vrijednosti koje im ona donosi.

"Na današnjoj konferenciji kao i svake godine naš cilj je da pokažemo novitete koje smo do sada uradili, da predstavimo planove za budućnost, kao i da održimo networking zajedno sa našim sponzorima i partnerima konferencije", kazao je.

Andrej Mertelj, glavni izvršni direktor Datalab Tehnologije d.d. je naglasio da su ovakve konferencije od izrazitog značaja jer se u praksi može vidjeti kako stvari funkcionišu.

"Na ovakvim konferencijama ljudi imaju priliku da uče o novim tehnologijama, o digitalizaciji poslovanja, da se inspirišu ali i da dobiju ideju kako informatiku uvesti u vlastita preduzeća", mišljenja je.

Mahir Haračić, specijalist za poslovna rješenja u BH Telecomu je istaknuo da business continuity ima sve veću i značaniju ulogu u poslovanju svake kompanije, prvenstveno što informacija i podatak predstavljaju osnovni resurs kompanije.

"Business continuity omogućava očuvanje kontinuiteta poslovanja kompanije i štiti reputaciju kompanije u slučaju neželjenih događaja, štiti kompaniju od materijalnih i nematerijalnih gubitaka, štiti steakholdere te iste kompanije, te stvara konkuretnu prednost u odnosu na druge kompanije. Nažalost, prema našem istraživanju i analizi, većina bh. kompanija nema adekvatne resurse za prepoznavanje ovakve vrste tehnologije. Osim toga, tu su i nedostatak vremena i novca za implementaciju adekvatnog sistema. Zbog navednog BH Telecom je implementirao veći broj osnovnih i naprednih sistema za očuvanje poslovanja", kazao je Haračić.

data

PANTHEON AION

Najveća novost koju ove godine donosi PANTHEON konferencija je predstavljanje nadogradnje PANTHEON-a umjetnom inteligencijom, novim pomoćnikom AION. Riječ je o alatu koji se integrira u sve module programa PANTHEON te svojim znanjem pomaže razvijati tehnološke inovacije, prilagođene ciljevima i iskustvu korisnika, kako bi korisnici stekli konkurentsku prednost. Ova integracija otvara vrata novim mogućnostima, postavljajući Datalab kao partnera u implementaciji AI rješenja u poslovnom svijetu.

Osim predavanja i prezentacija, posjetitelje očekuje uzbudljiv okrugli sto s panelistima iz različitih sektora, na temu "Budućnost poslovanja: Uloga AI u konkurentskoj areni". 

Panelisti će pružiti svoje perspektive i primjere najbolje prakse, dok će publika imati priliku postaviti pitanja i razmijeniti mišljenja. Očekuje se inspirativna rasprava koja će obogatiti razumijevanje uloge AI tehnologije u današnjem poslovnom svijetu i pružiti uvid u buduće trendove.

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti