PANTHEON KONFERENCIJA 2024

Datalab potvrdio svoju predanost digitalnoj transformaciji poslovanja i inovacijama

19.04.2024. 09:46 / Izvor: Akta.ba
DATALAB

Sudionici su dobili konkretne primjere i savjete koje mogu odmah primijeniti u praksi, uz inspirativne priče i primjere uspješne primjene tehnologije.

PANTHEON konferencija, poslovno-edukativni događaj održan u Hotelu Hills u Sarajevu, okupila je poslovne lidere, uključujući dugogodišnje korisnike PANTHEON-a i one koji tek planiraju postati dio ove uspješne korisničke zajednice. Program konferencije obilježile su teme kao što su: digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, sigurnost podataka, umjetna inteligencija, kao i zakonske aktuelnosti u oblasti računovodstva kao što je eFiskalizacija.

Fokus konferencije bio je na PANTHEON alatima za ePoslovanje, ističući usluge kao što su PANTHEON eProces, DMS, eKnjiženje i Sigurnosna kopija. Ove inovativne usluge, ostvarene u suradnji s partnerom, kompanijom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije, omogućavaju optimizaciju računovodstvenih procesa. Sudionici su imali priliku dobiti dublji uvid u implementaciju digitalnih tehnologija u svakodnevno poslovanje, što im omogućuje unapređenje efikasnosti, smanjenje troškova i povećanje produktivnosti.

Centralna tačka konferencije su bile brojne PANTHEON novosti prezentirane od strane Datalab tima, a na čelu sa Mertelj Andrejem, osnivačem i izvršnim direktorom Datalab Tehnologije d.d., a u sklopu kojih se obratio i mr. sci. ec. Mahir Haračić, specijalista za poslovna rješenja, BH Telecom d.d., na temu Business continuity i značaju za poslovne korisnike. Sudionici su dobili konkretne primjere i savjete koje mogu odmah primijeniti u praksi, uz inspirativne priče i primjere uspješne primjene tehnologije.

DATA

Najveća novost konferencije bila je predstavljanje nadogradnje PANTHEON-a umjetnom inteligencijom, novim pomoćnikom AION. Riječ je o alatu koji se integrira u sve module programa PANTHEON te svojim znanjem pomaže razvijati tehnološke inovacije, prilagođene ciljevima i iskustvu korisnika, kako bi korisnici stekli konkurentsku prednost. Dostupan je korisnicima 7 dana u sedmici, 365 dana u godini. Ova integracija otvara vrata novim mogućnostima, postavljajući Datalab kao partnera u implementaciji AI rješenja u poslovnom svijetu.

Osim predavanja i prezentacija, posjetitelje je oduševio okrugli sto s panelistima iz različitih sektora na temu "Budućnost poslovanja: Uloga AI u konkurentskoj areni", koji je moderirala Ika Ferrer Gotić, viša urednica međunarodnih vijesti N1 i odgovorna urednica Forbes BiH. Učesnici panela bili su Aleksandar Mastilović, IEEE Publications / Internacionalni konsultant za digitalnu transformaciju, mr. sc. Midhat Arifović, dugogodišnji direktor Porezne uprave FBiH i finansijski stručnjak iz oblasti fiskalne i ekonomske politike, Mladen Ladan, CISO-a Jajce Alloy Wheels d.o.o., Senad Džananović, Cyber Security Director u ZIRA d.o.o., i Amir Hasičević, Ministar trgovine FBiH.

"Nakon uspješno organizirane PANTHEON konferencije 2024, smo još jednom pokazali predanost digitalnoj transformaciji poslovanja i inovacijama u Datalabu. Nadogradnja PANTHEON-a umjetnom inteligencijom, AION, predstavlja korak naprijed prema budućnosti poslovanja, pružajući našim korisnicima nove mogućnosti za postizanje konkurentske prednosti. Uz podršku našeg partnera BH Telecom i angažman naše stručne zajednice, uvjeren sam da smo postavili temelje za uspješnu digitalnu transformaciju koja će oblikovati poslovno okruženje u godinama koje dolaze", izjavio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

data

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti