Provedba strategije rasta

Novo skladište je još jedan stepen u rastu cargo-partnera u Velikoj Britaniji

23.04.2024. 10:49 / Izvor: Akta.ba
cargo

Vodeći međunarodni pružalac usluga transporta i logistike, cargo-partner, s ponosom najavljuje otvaranje svog prvog skladišta u Velikoj Britaniji.

Vodeći međunarodni pružalac usluga transporta i logistike, cargo-partner, s ponosom najavljuje otvaranje svog prvog skladišta u Velikoj Britaniji, što predstavlja značajnu prekretnicu u strateškom rastu na tom tržištu.

Smješteno pored jednog od postojećih lokacija cargo-partnera u Basildonu, novo skladište od 4.460 m² dopunjuje postojeće operativne kancelarije cargo-partnera u Velikoj Britaniji, koje se nalaze u Manchesteru, Bradfordu i Londonu. Opremljeno odvojenim prostorima za skladištenje paleta, blok skladištenje, skladištenje sitnih dijelova, picking/packing i druge usluge s dodanom vrijednošću (npr. prepakiranje, re-labeling), skladište u Basildonu savršeno se integriše s globalnom mrežom cargo-partnera. Skladište će biti vođeno od strane tima iskusnih profesionalaca i služiti će kao višenamjensko cestovno čvorište koje olakšava uvoz, izvoz, distribuciju i usluge e-trgovine širom zemlje.

Fergal Keenan, Direktor za Irsku i UK, rekao je: "Izuzetno smo sretni što nastavljamo s provedbom naše strategije rasta, pružajući još jednu odličnu lokaciju za podršku našim kupcima i partnerima.

"Iako smo uvijek nudili usluge skladištenja putem partnera, skladište u Basildonu predstavlja naše prvo skladište kojim upravlja cargo-partner u Velikoj Britaniji. Ova strateška investicija predstavlja značajnu prekretnicu u našem putovanju kako bismo pružili kompletna logistička rješenja našim kupcima."

Rast u Velikoj Britaniji i Irskoj

Proširenje cargo-partnera u Basildonu i otvaranje novog skladišta slijedi nakon razdoblja brzog rasta u zemlji, s kompanijom koja je otvorila svoj četvrti ured u Velikoj Britaniji preko puta London Heathrow aerodroma u novembru 2023. Uz dobro uspostavljenu prisutnost u Dublinu, Irskoj, cargo-partner je dobro pozicioniran za podršku kompanijama svih veličina širom Britanskih Otoka s njihovim lokalnim i međunarodnim trgovinskim zahtjevima.

Jaka prisutnost u Europi

Ovaj pružalac logističkih usluga sa sjedištem u Austriji tradicionalno ima vrlo snažnu prisutnost u Srednjoj i Istočnoj Europi i nedavno je značajno investirao u proširenje svoje prisutnosti u Zapadnoj Europi. Kompanija već dugi niz godina ima podružnice u Njemačkoj, Beneluksu, Švedskoj i Irskoj, ali je nedavno proširio svoju mrežu i na Veliku Britaniju, Italiju i Španiju, osiguravajući da je cargo-partner sada prisutan na najvažnijim tržištima u regiji.

Globalna skladišna rješenja

Novo skladište u Basildonu pridružuje se portfoliu modernih skladišta cargo-partnera diljem svijeta, pružajući visokokvalitetne usluge i pouzdanost. cargo-partner već ima gustu mrežu skladišta s ukupno preko 300.000 m² prostora za skladištenje diljem Europe, Jugoistočne Azije i Sjedinjenih Američkih Država. Daljnja značajna logistička ulaganja u Zapadnoj Europi uključuju iLogistički centar od 10.000 m² u Sottrumu blizu Hamburga, Njemačka, kao i skladište od 5.900 m² u Roermondu, Nizozemska.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti