Objavili oglas za vozače

Dolazi li kompanija Bolt konačno u BiH?

23.04.2024. 12:08 / Izvor: Akta.ba
bolt

Evropska kompanija Bolt je jučer na svojoj Facebook stranici objavila oglas za posao vozača, a link vodi na prijave iz Bosne i Hercegovine.

Evropska kompanija Bolt je jučer na svojoj Facebook stranici objavila oglas za posao vozača, a link vodi na prijave iz Bosne i Hercegovine. Iako nisu još uvijek registrovani na bh. tržištu s razlogom se postavlja pitanje da li dolaze?

Prošle godine su objavili da prepoznaju potencijal Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja regije Zapadnog Balkana. Razmatrali su prilike za širenje koje imaju poslovnog smisla. 

Aplikacija Bolt omogućava korisnicima da brzo i jednostavno naruče vožnju putem pametnog telefona. Tako se osigurava transparentnost cijena, praktičnost i brza rezervacija.

Udruženja taksista s druge strane su zabrinuti zbog nedostatka regulacije i mogućnosti rada “na crno” taksi vozača koji bi se prijavili putem ovih aplikacija.

Ostaje da vidimo da li će uprkos zabrinutosti Bolt početi vožnje i po našoj zemlji.

Podsjetimo, iza imena Bolt krije se bivši Taxify, estonska platforma osnovana 2013. godine koja danas nosi titulu jedne od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi. Bolt se danas može pohvaliti s više od 25 miliona korisnika širom svijeta.

E.O.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti