Nakon pritiska mještana

Mate Rimac povlači zahtjev za dodjelu koncesije na 470.000 kvadrata kod Buškog jezera

24.04.2024. 12:05 / Izvor: Fenix-magazin
selo miši

Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo tvrtka Continental Adventure d.o.o, povukla zahtjev za dodjelu koncesije.

Nakon pobune mještana buškoblatskih sela Miši i Golinjevo tvrtka Continental Adventure d.o.o, koja je u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze, u utorak 23. travnja, posredstvom svog direktora Marina Mamuze povukla zahtjev Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije i Gradu Livno o dodjeli koncesije od gotovo 470.000 kvadrata, objavio je Fenix Magazin.

"Obavještavamo vas o povlačenju našeg zahtjeva za dodjelu koncesije", napisao je Mamuza u svom dopisu u kojem je istaknuo "veliku podjelu u javnosti" oko dodjele koncesije na obroncima Tušnice iznad sela Miši i Golinjevo.

Mamuzin dopis o povlačenju zahtjeva za dodjelu koncesije kojom je, kako je napisao želio "razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo“ nije umirio stanovnike tih prostorno najvećih sela iznad Buškog jezera.

Na Facebook stranici sela Miši, koja opširno piše o pobuni stanovnika sela Miši i Golinjevo, dominiraju zahtjevi da se tvrtki Continental Adventure, kojoj je općina Livno pod nerazjašnjenim okolnostima u vrijeme bivšeg gradonačelnika Luke Čelana prodala 30.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta za 1 marku po kvadratu, zabrani daljnja prodaja zemljišta i gradnja kuća za odmor tvrtki Continental Adventure iznad sela Miši.

Također se traži da se preispita kako je poljoprivredno zemljište prodano tvrtki Continental Adventure po tako niskoj cijeni te kako je u vrlo kratkom roku moglo biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište te da se zabrani svaka daljnja parcelizacija i prodaja zemljišta na tom području.

Razlog tim zahtjevima mještana sela Miši i Golinjevo, kojima podršku pružaju i susjedna sela Podhum i Prisoje, leži u činjenici kako je to područje bogato brojnim izvorima pitke vode u čijoj blizini je i planinsko jezero Val (Mandek) koje je najveći spremnik pitke vode u Hercegbosanskoj županiji te kako se na obroncima Tušnice nalaze još mnoga neistražena arheološka nalazišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti