Značajne promjene na čelu kompanije

Cerovina novi potpredsjednik Nelt Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorica

25.04.2024. 10:43 / Izvor: Akta.ba
nelt

Nelt Grupa je u prethodnom periodu predstavila set organizacionih promjena koje imaju za cilj osnaživanje organizacije.

Nelt Grupa je u prethodnom periodu predstavila set organizacionih promjena koje imaju za cilj osnaživanje organizacije i uspješno sprovođenje poslovne strategije "Accelerate 2025". Goran Cerovina, dosadašnji izvršni direktor Nelt doo, nastavlja karijeru na poziciji izvršnog potpredsjednika Nelt Grupe za Adria tržišta (Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Albaniju i Kosovo), dok će ga na čelu kompanije u BiH naslijediti Suzana Sikimić

Goranov prepoznatljiv i inspirativan liderski stil, poznavanje tržišta, agilnost i posvećenost bili su esencijalni za uspjeh kompanije u Bosni i Hercegovini. On postaje član Izvršnog odbora Nelt Grupe, a njegov fokus će u narednom periodu biti nastavak strategije rasta, širenje dobrih praksi između tržišta Nelt Grupe u Adria regionu, kao i dalji razvoj organizacije.

"Sa mnogo entuzijazma preuzimam novu rolu. Naši direktori već rade izvanredan posao na svim tržištima u regionu, a moja pozicija je samo korak ka dodatnom ojačanju sinergije koju oduvijek njegujemo u Nelt Grupi", poručio je Cerovina.

Suzana je tokom 15 godina u kompaniji obavljala različite role, sa rastućom odgovornosti u okviru sektora finansija. Ekspertiza, kolaboracija i poznavanje poslovanja i organizacije, kao i eksterna priznanja ističu je kao sjajnog lidera, sa svim preduslovima da nastavi dalji rast i uspjeh bh. organizacije. 

"Goran je dao veliki doprinos u našoj kompaniji i ostavio značajno naslijeđe. Osjećam odgovornost i privilegiju da nastavim vođenje ove organizacije, sa izuzetnim ljudima i izvanrednim rezultatima. Fokusirani na operativnu izvrsnost, ostajemo pouzdan partner našim principalima, kupcima i klijentima", rekla je Sikimić.

Nelt ističe da je ova promocija i jedan od primjera strateškog odnosa prema rodnoj izbalansiranosti kompanije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti