Peta godina projekta

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije

07.05.2024. 09:27 / Izvor: Akta.ba
Novi Grad

Projekat predviđa mogućnost rehabilitacije za 300 korisnika iz Novog Grada koji u toku cijele godine mogu koristiti usluge.

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša sa područja općine Novi Grad na Olimpijskom bazenu Otoka, a od ove godine projekat će se realizirati i na bazenu Dobrinja.

Za realizaciju projekta iz općinskog budžeta za tekuću godinu izdvojeno je 45.000 KM.

Pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić i direktor JP "Olimpijski bazen Otoka" Avdija Hasanović potpisali su sporazum o realizaciji ovog programa, u vrijednosti od 30.000 KM, dok je za rehabilitaciju na bazenu Dobrinja osigurano 15.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo već petu godinu realizira ovaj projekat sa JP "Olimpijski bazen Otoka", a besplatnu rehabilitaciju moći će koristiti 300 pripadnika boračke populacije sa područja novogradske općine.

Pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić ovom prilikom je rekao da je projekat veoma značajan za pripadnike boračke populacije, s obzirom na benefite koji doprinose njihovom zdravlju, te da će od ove godine osim na Olimpijskom bazenu, pripadnici boračke populacije imati priliku da koriste i bazen na Dobrinji, za šta su izdvojena dodatna sredstva iz budžeta Općine.

"Već niz godina mi sa JP "Olimpijski bazen Otoka" imamo saradnju, a to je ovaj program za boračku populaciju. Ovo je jako dobar projekat i pod nadzorom je stručnjaka koji rade na Olimpijskom bazenu Otoka. Mi smo potpuno zadovoljni radom stručnih osoba i njihovim odnosom prema boračkoj populaciji. Nastavit ćemo sa realizacijom ovog projekta i naredne godine, a ove godine imamo izdvojena dodatna sredstva i za rehabilitaciju na bazenu Dobrinja. Imali smo dosta zahtjeva boraca da se i na bazenu Dobrinja radi ovakav projekat, prihvatili smo njihove zahtjeve i za početak smo obezbijedili 15.000 KM. Što znači, ukupno smo izdvojili 45.000 KM u svrhe rehabilitacije boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka i bazenu na Dobrinji", rekao je Delalić.

Direktor JP "Olimpijski bazen Otoka" Avdija Hasanović istakao je da Općina Novi Grad duži niz godina finansira projekat rehabilitacije pripadnika boračke populacije sa područja Novog Grada i da se radi o projektu koji ima pozitivne učinke na zdravlje boraca.

"Ovo je peta godina kako potpisujemo sporazum i mislim da iz godine u godinu ovaj projekat postaje sve ozbiljniji. Od prošle godine ovom projektu su se priključili i Ministarstvo za boračka pitanja KS, Grad Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Projekat predviđa mogućnost rehabilitacije za 300 korisnika iz Novog Grada koji u toku cijele godine mogu koristiti usluge. Benefiti ovog projekta su kako zdravstveni, tako i socijalni", rekao je Hasanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti