NEMA PROGRAMA

BHRT povukao potez: Gledaoce FTV-a danas dočekala testna slika

08.05.2024. 08:26 / Izvor: N1
bhrt

Gledaoce Federalne televizije jutros su umjesto redovnog jutarnjeg programa naišli na testnu sliku.

Gledaoce Federalne televizije jutros su umjesto redovnog jutarnjeg programa naišli na testnu sliku. Naime, prema svemu sudeći rukovodstvo BHRT-a je ispunilo svoje prijetnje. Rukovodstvo BHRT-a je najavilo prekid produkcije i emitiranja programa.

Podsjetimo, Poslovodni odbor BHRT najavio da će danas od 06:00 sati privremeno uskratititi pružanje usluga Radio televiziji FBiH. Odluka se odnosi na sve izuzev pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije te usluga preuzimanja pošte za RTV FBiH, za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.

Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTV FBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge, počev od mjeseca decembra 2023. godine do 6.5.2024. godine, što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.

Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6.5.2024. godine iznose 1.590.971,69 KM.

Istovremeno, dug BHRT-a prema RTV FBiH na isti dan je 364.511,50 KM.

Također, povodom ovih najava jučer se oglasio i Poslovodni odbor RTV Federacije BiH. U saopštenju su pozvali “na razum i saradnju Upravu BHRT-a umjesto na daljnje produbljivanje krize i ugrožavanje rada oba Javna servisa sa sjedištem u Sarajevu te obustavljanja osnovne djelatnosti RTV Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti