Generalni direktor BHRT-a suvlasnik nove firme u Sarajevu, evo čime će se baviti

10.05.2024. 14:16 / Izvor: Akta.ba
val grupa

U Sarajevu je jučer osnovana nova firma pod nazivom VAL Grupa komunikacija d.o.o. Sarajevo.

U Sarajevu je jučer osnovana nova firma pod nazivom VAL Grupa komunikacija d.o.o. Sarajevo.

Prema registru kompanija portala Akta.ba, direktor firme je Nedim Buza, a većinski sa 3.000 KM kapitala je VAL Grupa komunikacija iz Zagreba. Radi se agenciji za komunikacijski menadžment sa 20 godina iskustva savjetovanja u upravljanju komunikacijom.

Ono što je zanimljivo je da je jedan od vlasnika sarajevske firme Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a. Pored njega, vlasničku strukturu dijeli i Nina Išek Međugorac koja obavlja funkciju izvršne direktorice i članice Uprave VAL Grupa komunikacija iz Zagreba. 

Nina je stručnjakinja s respektabilnim agencijskim i korporativnim iskustvom u komunikacijama i upravljanju koje je stjecala na pozicijama savjetnice te izvršne i korporativne direktorice.

Belmin Karamehmedović je na funkciji generalnog direktora BHRT-a od 2015. godine. Ovo je drugi mandat Karamehmedovića na čelu BHRT-a i trajat će do 2025. godine. Na BHRT-u je od 1992. godine, gdje je obavljao razne funkcije poput urednika redakcije vanjske politike, šefa deska, urednika Dnevnika, urednika Sportskog programa i direktora BHT 1. 

Vijest o novoj funkciji dolazi u vrijeme najveće krize javnog servisa u Bosni i Hercegovini. Prema riječima generalnog direktora BHRT-a "došli su do zida i dalje više ne mogu". 

Za Akta.ba je dao izjavu o planovima nakon isteka mandata. 

"U firmi VAL nisam još operativan dok ne završim priču sa BHRT-om. Za direktora se više ne mogu kandidovati, a i da mogu 'nema tih para' ići dalje u ovu priču. Ipak, borit ću se i rukama i nogama do kraja da BHRT opstane. Ljudi to nekada razumiju, nekada ne, ali tako je-kako je", kazao nam je Karamehmedović.

Mario Aunedi Medek, direktor VAL Grupe iz Zagreba kazao nam je da nekoliko mjeseci čekaju potvrdu o registraciji firme u Sarajevu, ali da je istu saznao upravo iz našeg medija. 

Dao nam je više i informacija o planovima na bh. tržištu. 

"Prije 10 godina smo planirali dolazak u Bosnu i Hercegovinu. Sve to vrijeme razmišljali smo i tražili pravog partnera i našli smo ga u Belminu. Iako on nema direktno iskustvo u odnosima s javnošću, ima životnog i poslovnog. Procjenjujemo da će nakon što se završi njegov mandat na trenutnoj poziciji, posvetiti privatnom biznisu i biti maksimalno aktivan u agenciji", potvrdio nam je i Aunedi Medek, dodajući da to ne znači da oni ne kreću odmah s aktivnim radom. 

 

val grupa

S.B. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti