Nova investicija firmi Soldo i Kneer

U Širokom Brijegu svečano otvarena nova tvornica KS Aluminium

10.05.2024. 12:45 / Izvor: Akta.ba
ks aluminium

U Širokom Brijegu danas je svečano otvorena nova tvornica KS Aluminium za ekstrudiranje i razvoj aluminijskih profila i sistema.

U Širokom Brijegu danas je svečano otvorena nova tvornica KS Aluminium za ekstrudiranje i razvoj aluminijskih profila i sistema.

Radi se o novoj investicije firmi Soldo i Kneer, a Marinko Soldo, Karlo Soldo i Florian Kneer su ujedno i suvlasnici nove tvornice KS Aluminium.

Uz brojne predstavnike vlasti kako na državnoj tako i na lokalnoj razini te predstavnike kulturne, javne i vjerske zajednice, ovom svečanom događaju prisustvovali su i brojni drugi uvaženi gosti.

ks aluminium

 

Svečanom otvaranju tvornice prisustvovala je i predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana, čime je naglašena podrška i značaj događaja za lokalni ekonomski napredak te stvaranje novih radnih mjesta.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, porodice Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u tvornici. Naglasila je kako je ovo otvaranje od izuzetne važnosti ne samo za firmu i njen razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu, te za privredu Zapadnohercegovačkog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

ks aluminium

Posebno je naglasila značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Evropske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

Otvaranje tvornice KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine, te potvrđuje ključnu ulogu privatnog sektora u tom procesu

Uz predsjednika Čovića svečanom događaju nazočili su i predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto, 

ks aluminium

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti