Četverodnevna posjeta

U organizaciji WILLDICH Business Centra: Uspješna poslovna posjeta bih 28 firmi iz Turske

24.05.2024. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Willdich
OTVORI GALERIJU

U organizaciji WILLDICH Business Centra 28 predstavnika firmi iz Turske boravilo je u četverodnevnoj posjeti u Bosni i Hercegovini.

U organizaciji WILLDICH Business Centra 28 predstavnika firmi iz Turske boravilo je u četverodnevnoj posjeti u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja trgovinskih i ekonomskih odnosa između dvije države. U sklopu programa u Sarajevu i Zenici su organizirane razne posjete državnim i poslovnim institucijama, kao i poslovni programi i B2B susreti sa firmama iz Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Vlada Zeničko Dobojskog Kantona, Razvojna Agencija ZEDA samo su neke od insitutucija koju je posjetila poslovna delegacija iz Turske. Prilikom poslovnih programa i prezentacija prisutnima su se obratili g. Mehmed Pargan, Savjetnik Člana Predsjedništva BiH, Ridvan Ulusal, Predsjednik Udruženja privrednika ASRIAD Sakarja i Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodnu i suradnju sa EU, kao i Direktor Razvojne Agencije ZEDA i predstavnici Sajma ZEPS.

Najviše ohrabruje veliki broj privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine koji su se odazvali B2B susretima, a kojih je bilo preko 100. Odmah nakon susreta započeti su poslovni razgovori za daljnu suradnju, a neke bh firme su već uzvratile posjetom u Tursku.

Prilikom poslovne posjete našoj državi Udruženja privrednika ASRIAD iz Sakarje potpisan je protokol o saradnji sa Udruženjem privrednika iz Gradačca.

WILLDICH je opredjeljen da radi na aktivnostima koje vode ka razvoju ekonomskih i trgovinskih odnosa Bosne i Hercegovine sa drugim državama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti