Digital Cup Award

Telemach fondacija osvojila regionalno priznanje za najbolju društveno odgovornu kampanju

01.06.2024. 08:20 / Izvor: Akta.ba

Na nedavno održanom Social Media Summitu Telemach fondacija je sa svojim Programom regionalnih grantova osvojila vrijedno priznanje - Digital Cup Award.

Na nedavno održanom Social Media Summitu Telemach fondacija je sa svojim Programom regionalnih grantova osvojila vrijedno priznanje - Digital Cup Award za najbolju društveno odgovornu kampanju. Digital Cup nagrade dodjeljuju se kompanijama i brendovima za najkvalitetnije i najprofesionalnije digitalne kampanje. Takmičenje je regionalnog karaktera, a za ocjenjivanje i izbor najboljih kampanja zadužen je žiri sačinjen od regionalnih stručnjaka za društvene mreže, predstavnika kompanija i marketinških agencija.

Nagrada u kategoriji fokusiranoj na društvenu odgovornost, koju je osvojila Telemach fondacija, prepoznaje kampanje koje se bave društvenim pitanjima, promovišu održivost ili doprinose zajednici na značajne načine. Upravo to je suština Programa regionalnih grantova, kojeg Telemach fondacija provodi već tri godine na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

telemach

"Ponosni smo na naš tim koji je radio na ovoj kampanji te svojom kreativnošću i angažmanom na društvenim mrežama postigao sjajne rezultate u vidljivosti pokrenutih pozitivnih lokalnih promjena. Ovo priznanje dodatno potvrđuje posvećenost Telemacha i Telemach fondacije na ostvarivanju dugoročnog pozitivnog uticaja na unapređenje kvaliteta života širom BiH. Kroz Program regionalnih grantova pružamo finansijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama u manjim sredinama kroz implementaciju projekata iz oblasti obrazovanja, promocije zdravog života i zaštite prirodnih ljepota naše zemlje, u transparentnom procesu odabira od strane renomiranih stručnjaka, uz jasno definisane kriterije. U okviru ove jedinstvene inicijative tokom 2022., i 2023., godine podržali smo 23 udruženja, a ove godine odabrano je 13 novih projekata. Ukupno smo osigurali 170.472 KM u finansijskim sredstvima uz dodatnu stratešku razvojnu podršku. Radujemo se pozitivnim promjenama koje ćemo skupa donijeti u živote lokalnog stanovništva širom zemlje", istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Treće izdanje Social Media Summita, održano 29. maja u Sarajevu u organizaciji agencije Altermedia, bilo je posvećeno uticaju društvenih medija na ljude i kompanije, o čemu su govorili neki od najvećih eksperata iz naše zemlje i regiona. Brojne kompanije imale su priliku predstaviti svoje proizvode i usluge, ali i saznati koji su to najbolji digitalni kanali za njihovo predstavljanje. Generalni pokrovitelj ovog jedinstvenog projekta treću godinu zaredom je kompanija Telemach BH, najveći investitor u digitalizaciju zemlje koji građanima Bosne i Hercegovine osigurava pristup najvećim brzinama interneta, uz koje korisnici društvenih mreža mogu kvalitetno uživati u komunikaciji i poslovanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti