Transfer neprofitnim organizacijama

Objavljen Javni poziv za finansiranje programa i projekata od interese za građane KS

19.06.2024. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv

Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo objavio je danas Javni poziv.

Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo objavio je danas Javni poziv za dodjelu transfera neprofitnim organizacijama za finansiranje/sufinansiranje aktivnosti/programa/projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu, s razdjela ovog kabineta.

Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za aktivnosti/programe/projekte neprofitnih organizacija koji su od interesa za građane Kantona Sarajevo ili doprinose razvoju i afirmaciji Kantona i provode se na području Kantona, a u izuzetnim slučajevima koji su od interesa za građane Kantona, a provode se izvan područja Kantona.

Pravo prijave na Javni poziv i dodjelu novčanih sredstava imaju neprofitne organizacije koje ispunjavaju opće uslove po Javnom pozivu, koje su registrovane na području Kantona, koje za sredstva iz Budžeta, putem transfera, apliciraju u svrhu finansiranja /sufinansiranja aktivnosti/programa/projekata koji su od interesa za građane Kantona ili doprinose razvoju i afirmaciji Kantona i provode se na području Kantona. U izuzetnim slučajevima pravo prijave imaju i organizacije koji su od interesa za građane Kantona, a provode se izvan područja Kantona, te neprofitne organizacije koje su dostavile Izvještaj o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava za prethodni period, odnosno koje su uredno ispunile obaveze iz svih prethodno zaključenih ugovora o finansiranju i sufinansiranju iz budžetskih sredstava s razdjela ovog kabineta.

Opći i posebni kriteriji, kao i prijavni obrasci, dostupni su na web stranici Skupštine Kantona Sarajevo.

Važeći obrasci mogu se preuzeti i na protokolu šalter sale u zgradi Kantona Sarajevo, ul. Reisa Dž. Čauševića broj 1.

Krajnji rok za podnošenje prijave je 20 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u novinama "Oslobođenje", web stranici Skupštine Kantona Sarajevo, kao i web stranici davaoca sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti